1. M. Ward, Conor Oberst & Jim James - 'Girl From The North Country'

DYLANWEETJE: Dylan nam singer-songwriter Jim James en zijn band My Morning Jacket in 2013 mee op zijn tournee AmericanaramA, waar ook Wilco - de groep rond die andere Dylanfan Jeff Tweedy - aan deelnam.

2. Cat Power - 'Stuck Inside of Mobile with the Memphis Blues Again'

DYLANWEETJE: Chan Marchall ofte Cat Power schreef een ode aan Dylan. 'Song to Bobby' was terug te vinden op het in 2008 verschenen album 'Jukebox'.

3. Beck - 'Leopard-Skin Pill-Box Hat'

DYLANWEETJE: Becks single 'Jack-Ass' is gebaseerd op een sample van Dylans 'It's All Over Now, Baby Blue'.

4. Antony and the Johnsons - 'Knockin' On Heaven's Door'

DYLANWEETJE: Antony Hegarty en de zijnen waren met deze cover niet aan hun proefstuk toe. Ze coverden eveneens Dylans 'Pressing On' en 'I Was Young When I Left Home'.

5. Iron & Wine / Calexico - 'Dark Eyes'

DYLANWEETJE: Voor zijn vijfde album 'Ghost on Ghost' werkte Sam Beam van Iron & Wine samen met Dylans bandleider Tony Garnier.

6. Charlotte Gainsbourg - 'Just Like A Woman'

DYLANWEETJE: Charlotte Gainsbourg speelde 'Claire' in de biopic 'I'm Not There'. Deze rol stond symbool voor de belangrijkste vrouwen in Dylans leven, namelijk Suze Rotolo en Sara Lownds.

7. Sufjan Stevens - 'Ring Them Bells'

DYLANWEETJE: In het begin van zijn carrière werd Stevens wel eens 'de nieuwe Bob Dylan' genoemd. Hij coverde dit nummer voor de soundtrack van Todd Haynes' film 'I'm Not There'. Hierin worden de vele gezichten van Dylan vertolkt door acteurs én actrices als Heath Ledger, Richard Gere en Cate Blanchett.

8. Mark Lanegan - 'Man In The Long Black Coat'

DYLANWEETJE: In Lanegans album 'Hawk', dat hij met Isobel Campbell opnam, weerklinken heel wat Dylaninvloeden. Dat heeft ongetwijfeld te maken met Campbells voorliefde voor de bard. 'Ik ben geobsedeerd door Bob Dylan. Ik heb nooit mensen vertrouwd die niet van hem houden', zei ze ooit in een interview.

9. The White Stripes - 'One More Cup Of Coffee'

DYLANWEETJE: Jack White speelde al vaak samen met Dylan op diens concerten. Zijn band The Raconteurs mocht enkele malen het voorprogramma van Dylan verzorgen.

10. Eels - 'Girl From The North Country'

DYLANWEETJE: Zowel Eels als Dylan maakten een plaat om over hun teloorgegane relatie te geraken. Bij Dylan was dat 'Blood on the Tracks', bij Eels 'End Times'.

(CB)

DYLANWEETJE: Dylan nam singer-songwriter Jim James en zijn band My Morning Jacket in 2013 mee op zijn tournee AmericanaramA, waar ook Wilco - de groep rond die andere Dylanfan Jeff Tweedy - aan deelnam. DYLANWEETJE: Chan Marchall ofte Cat Power schreef een ode aan Dylan. 'Song to Bobby' was terug te vinden op het in 2008 verschenen album 'Jukebox'.DYLANWEETJE: Becks single 'Jack-Ass' is gebaseerd op een sample van Dylans 'It's All Over Now, Baby Blue'. DYLANWEETJE: Antony Hegarty en de zijnen waren met deze cover niet aan hun proefstuk toe. Ze coverden eveneens Dylans 'Pressing On' en 'I Was Young When I Left Home'.DYLANWEETJE: Voor zijn vijfde album 'Ghost on Ghost' werkte Sam Beam van Iron & Wine samen met Dylans bandleider Tony Garnier.DYLANWEETJE: Charlotte Gainsbourg speelde 'Claire' in de biopic 'I'm Not There'. Deze rol stond symbool voor de belangrijkste vrouwen in Dylans leven, namelijk Suze Rotolo en Sara Lownds.DYLANWEETJE: In het begin van zijn carrière werd Stevens wel eens 'de nieuwe Bob Dylan' genoemd. Hij coverde dit nummer voor de soundtrack van Todd Haynes' film 'I'm Not There'. Hierin worden de vele gezichten van Dylan vertolkt door acteurs én actrices als Heath Ledger, Richard Gere en Cate Blanchett.DYLANWEETJE: In Lanegans album 'Hawk', dat hij met Isobel Campbell opnam, weerklinken heel wat Dylaninvloeden. Dat heeft ongetwijfeld te maken met Campbells voorliefde voor de bard. 'Ik ben geobsedeerd door Bob Dylan. Ik heb nooit mensen vertrouwd die niet van hem houden', zei ze ooit in een interview. DYLANWEETJE: Jack White speelde al vaak samen met Dylan op diens concerten. Zijn band The Raconteurs mocht enkele malen het voorprogramma van Dylan verzorgen. DYLANWEETJE: Zowel Eels als Dylan maakten een plaat om over hun teloorgegane relatie te geraken. Bij Dylan was dat 'Blood on the Tracks', bij Eels 'End Times'. (CB)