Johnny Cash is terug onder ons. Wetenschappers vernoemden een nieuw ontdekte tarantulasoort naar de muzikale countrylegende. Ze ontdekten de Aphonopelma johnnycashi in California, vlakbij de Folsomgevangenis. De naam voor het diertje was snel verzonnen: Cash maakte een lied over de gevangenis in 1955, Folsom Prison Blues.

Zelfs het uiterlijk van de spin doet denken aan de overleden zanger. De volwassen mannetjesspinnen hebben een zwart lichaam en ook de link naar Cash' bijnaam 'The Man in Black' werd snel gelegd. Aphonopelma johnnycashi is een van de veertien nieuwe spinsoorten die men vond in de Verenigde Staten. Voor zij die er eentje tegenkomen op hun reis in de krokusvakantie: geen nood. De beet van de spin mag dan wel giftig en pijnlijk zijn, hij wordt niet als gevaarlijk beschouwd. Wetenschapper Chris Hamilton noemt de diertjes zelfs 'teddyberen met acht poten.'

(JL)

Johnny Cash is terug onder ons. Wetenschappers vernoemden een nieuw ontdekte tarantulasoort naar de muzikale countrylegende. Ze ontdekten de Aphonopelma johnnycashi in California, vlakbij de Folsomgevangenis. De naam voor het diertje was snel verzonnen: Cash maakte een lied over de gevangenis in 1955, Folsom Prison Blues.Zelfs het uiterlijk van de spin doet denken aan de overleden zanger. De volwassen mannetjesspinnen hebben een zwart lichaam en ook de link naar Cash' bijnaam 'The Man in Black' werd snel gelegd. Aphonopelma johnnycashi is een van de veertien nieuwe spinsoorten die men vond in de Verenigde Staten. Voor zij die er eentje tegenkomen op hun reis in de krokusvakantie: geen nood. De beet van de spin mag dan wel giftig en pijnlijk zijn, hij wordt niet als gevaarlijk beschouwd. Wetenschapper Chris Hamilton noemt de diertjes zelfs 'teddyberen met acht poten.' (JL)