Op 2 december komt Blue and Lonesome uit, het nieuwe album van The Rolling Stones. Het wordt het 27ste studioalbum van de Britse band. 'Terug naar de blues', meldt de band op haar Twitteraccount. De groep rond Mick Jagger speelde oorspronkelijk bluescovers en haalde haar naam uit Rollin' Stone, een nummer van Muddy Waters.

Don Was, die als producer het vaakst met The Rolling Stones, samenwerkte, vertelde Franse media dat het album covers zal bevatten van blueslegendes als Jimmy Reed, Willie Dixon, Eddie Taylor, Little Walter and Howlin' Wolf. Volgens Le Figaro namen de opnames nauwelijks drie dagen in beslag. De band zou de nummers hebben ingeblikt met nauwelijks een paar microfoons, voor een 'rauw en authentiek' resultaat. 'Je hoort de drums van Charlie Watts door de micro van Mick Jagger', zegt Was. 'De plaat vat de essentie van wat de band is.' Op de payroll staat ook Eric Clapton. De gitaarlegende speelt twee nummers mee.

Echte fans wisten al langer dat er iets in de lucht hing. De band had al een paar korte teasers op de wereld losgelaten. Het artwork van het album, met het beroemde tongenlogo in het blauw, valt in 360° te bekijken op de Facebookpagina van de groep. Wie het filmpje bekijkt, hoort meteen al een voorspraakje van Just Your Fool.

De tracklist van Blue and Lonesome

Just Your Fool

Commit A Crime

Blue and Lonesome

All Of Your Love

I Gotta Go

Everybody Knows About My Good Thing

Ride 'Em On Down

Hate To See You Go

Hoo Doo Blues

Little Rain

Just Like I Treat You

I Can't Quit You Baby

(JVL)

Op 2 december komt Blue and Lonesome uit, het nieuwe album van The Rolling Stones. Het wordt het 27ste studioalbum van de Britse band. 'Terug naar de blues', meldt de band op haar Twitteraccount. De groep rond Mick Jagger speelde oorspronkelijk bluescovers en haalde haar naam uit Rollin' Stone, een nummer van Muddy Waters.Don Was, die als producer het vaakst met The Rolling Stones, samenwerkte, vertelde Franse media dat het album covers zal bevatten van blueslegendes als Jimmy Reed, Willie Dixon, Eddie Taylor, Little Walter and Howlin' Wolf. Volgens Le Figaro namen de opnames nauwelijks drie dagen in beslag. De band zou de nummers hebben ingeblikt met nauwelijks een paar microfoons, voor een 'rauw en authentiek' resultaat. 'Je hoort de drums van Charlie Watts door de micro van Mick Jagger', zegt Was. 'De plaat vat de essentie van wat de band is.' Op de payroll staat ook Eric Clapton. De gitaarlegende speelt twee nummers mee.Echte fans wisten al langer dat er iets in de lucht hing. De band had al een paar korte teasers op de wereld losgelaten. Het artwork van het album, met het beroemde tongenlogo in het blauw, valt in 360° te bekijken op de Facebookpagina van de groep. Wie het filmpje bekijkt, hoort meteen al een voorspraakje van Just Your Fool.(JVL)