Na Noémie Wolfs' dubbele vuurdoop van afgelopen weekend (bestaande uit twee opeenvolgende uitverkochte AB's) kreeg Hooverphonic een Platinum Award uitgereikt. Die trofee krijgt de groep voor de meer dan 20 000 verkochte exemplaren van de single 'The Night Before'. In December rijfde Hooverphonic al eens een Platinum Award binnen, voor de verkoop van het album. Toen ontving de band de prijs tijdens de liveshow van het Sportgala.

Het is de eerste keer dat Hooverphonic platina haalt met een single. Voor 'The Night Before' haalde zelfs geen enkele single goud, een edelmetaal dat de groep hierbij simpelweg overslaat.

'The Night Before':Pieter Claes

Na Noémie Wolfs' dubbele vuurdoop van afgelopen weekend (bestaande uit twee opeenvolgende uitverkochte AB's) kreeg Hooverphonic een Platinum Award uitgereikt. Die trofee krijgt de groep voor de meer dan 20 000 verkochte exemplaren van de single 'The Night Before'. In December rijfde Hooverphonic al eens een Platinum Award binnen, voor de verkoop van het album. Toen ontving de band de prijs tijdens de liveshow van het Sportgala. Het is de eerste keer dat Hooverphonic platina haalt met een single. Voor 'The Night Before' haalde zelfs geen enkele single goud, een edelmetaal dat de groep hierbij simpelweg overslaat. 'The Night Before': Pieter Claes