De IJslandse perfomancekunstenaar Ragnar Kjartansson heeft The National gevraagd om zijn nieuwste kunstwerk van muziek te voorzien. De bedoeling is dat de groep zes uur lang een nummer van hun vijfde album 'High Violet' speelt. Het optreden gaat door op 5 mei in het Moma PS1 in New York.

De galerij meldde in een persbericht: "Door één enkel popnummer repetitief uit te voeren probeert de kunstenaar te ontdekken hoe muziek beelden kan oproepen." De mededeling zegt verder: "Zoals bij alle optredens van Kjartansson, zit het idee achter 'A Lot Of Sorrow' vol met humor en emotie."

The National loste onlangs 'Demons', de eerste single van het nieuwe album 'Trouble Will Find Me', dat op 20 mei uitkomt. Volgens de band gaat de plaat over ouder worden, met alle kopzorgen en fascinaties die erbij horen. De mannen uit New York passeren op 25 juni in het Koninklijk Circus in Brussel en staan op 4 juli op de wei van Rock Werchter. (XVdL)

De IJslandse perfomancekunstenaar Ragnar Kjartansson heeft The National gevraagd om zijn nieuwste kunstwerk van muziek te voorzien. De bedoeling is dat de groep zes uur lang een nummer van hun vijfde album 'High Violet' speelt. Het optreden gaat door op 5 mei in het Moma PS1 in New York. De galerij meldde in een persbericht: "Door één enkel popnummer repetitief uit te voeren probeert de kunstenaar te ontdekken hoe muziek beelden kan oproepen." De mededeling zegt verder: "Zoals bij alle optredens van Kjartansson, zit het idee achter 'A Lot Of Sorrow' vol met humor en emotie." The National loste onlangs 'Demons', de eerste single van het nieuwe album 'Trouble Will Find Me', dat op 20 mei uitkomt. Volgens de band gaat de plaat over ouder worden, met alle kopzorgen en fascinaties die erbij horen. De mannen uit New York passeren op 25 juni in het Koninklijk Circus in Brussel en staan op 4 juli op de wei van Rock Werchter. (XVdL)