Vorige week liet The National al een eerste single 'Demons' van de nieuwe langspeler op de wereld los. Die klonkt erg gemoedelijk, met een typische The National sound. Ook 'Don't Swallow The Cap' heeft diezelfde sound, gekenmerkt door de stem van leadzanger Matt Berninger.

Ondertussen gaf The National ook een kleine teaser prijs van de documentaire 'Mistaken For Strangers', die Matt's broer Tom gemaakt heeft toen hij een jaar meetourde met de band tijdens de promotie van hun succesalbum 'High Violet' in 2010. In een kort fragment zegt Matt het volgende "Tom luistert vooral naar metal. Hij vindt indie rock pretentieus gelul." Benieuwd hoe dat afloopt.

'Trouble Will Find Me' komt uit op 20 mei, en bevat collaboraties met Sufjan Stevens, Sharon Von Etten en St. Vincent's Annie Clark.

Op 25 juni staat The National in het Koninklijk Circus van Brussel, op 5 juli zijn ze te zien op de festivalweide van Rock Werchter.

(JD)

Vorige week liet The National al een eerste single 'Demons' van de nieuwe langspeler op de wereld los. Die klonkt erg gemoedelijk, met een typische The National sound. Ook 'Don't Swallow The Cap' heeft diezelfde sound, gekenmerkt door de stem van leadzanger Matt Berninger. Ondertussen gaf The National ook een kleine teaser prijs van de documentaire 'Mistaken For Strangers', die Matt's broer Tom gemaakt heeft toen hij een jaar meetourde met de band tijdens de promotie van hun succesalbum 'High Violet' in 2010. In een kort fragment zegt Matt het volgende "Tom luistert vooral naar metal. Hij vindt indie rock pretentieus gelul." Benieuwd hoe dat afloopt.'Trouble Will Find Me' komt uit op 20 mei, en bevat collaboraties met Sufjan Stevens, Sharon Von Etten en St. Vincent's Annie Clark. Op 25 juni staat The National in het Koninklijk Circus van Brussel, op 5 juli zijn ze te zien op de festivalweide van Rock Werchter. (JD)