The Colour in Anything is de opvolger van Overgrown (2013). Vorig jaar liet hij weten dat het album Radio Silence zou heten, maar dat heeft hij dus nog veranderd. Enkele uren voor de release postte de Brit drie nieuwe nummers op Spotify en YouTube.

Het album bevat onder andere muzikale collaboraties met Justin Vernon (Bon Iver) - 'I Need a Forest Fire', beluister hieronder - en Frank Ocean. De muzikant maakte de volledige tracklist bekend op Instagram.

Hoewel Blake vorig jaar nog bevestigde dat hij voor een van de songs zou samenwerken met Kanye West, blijkt dat niet het geval te zijn. 'Kanye zou meehelpen aan het nummer Timeless, maar het werkte niet. Uiteindelijk veranderde de sfeer van het album volledig en de tussenkomst van Kanye West paste daar niet meer tussen', verklaart de Britse muzikant.

Het album is te koop via iTunes en integraal te beluisteren op Spotify. Fragmenten uit de plaat vind je hieronder.

James Blake staat op donderdag 30 juni op Rock Werchter.

The Colour In Anything. Released this evening at midnight (bst)

Een foto die is geplaatst door James Blake (@jamesblake) op

(EL)

The Colour in Anything is de opvolger van Overgrown (2013). Vorig jaar liet hij weten dat het album Radio Silence zou heten, maar dat heeft hij dus nog veranderd. Enkele uren voor de release postte de Brit drie nieuwe nummers op Spotify en YouTube.Het album bevat onder andere muzikale collaboraties met Justin Vernon (Bon Iver) - 'I Need a Forest Fire', beluister hieronder - en Frank Ocean. De muzikant maakte de volledige tracklist bekend op Instagram.Hoewel Blake vorig jaar nog bevestigde dat hij voor een van de songs zou samenwerken met Kanye West, blijkt dat niet het geval te zijn. 'Kanye zou meehelpen aan het nummer Timeless, maar het werkte niet. Uiteindelijk veranderde de sfeer van het album volledig en de tussenkomst van Kanye West paste daar niet meer tussen', verklaart de Britse muzikant.Het album is te koop via iTunes en integraal te beluisteren op Spotify. Fragmenten uit de plaat vind je hieronder. frame>James Blake staat op donderdag 30 juni op Rock Werchter. (EL)