Dat maakte de politie van New York zondag bekend, zo berichten verschillende Amerikaanse media.

De politie zegt dat ze een noodoproep hadden ontvangen en daarna de 75-jarige zanger dood aantroffen. Er is een wetsgeneesheer aangesteld om de doodsoorzaak vast te stellen, maar volgens de politie zijn er geen aanwijzingen van crimineel opzet.

The Cars hadden een reeks hits in de late jaren 1970 en 1980, waaronder 'Just What I Needed', 'Shake It Up' and 'Drive'. De band werd vorig jaar opgenomen in de 'Rock and Roll Hall of Fame'.

Eveneens vorig jaar kwam er na 28 jaar een einde aan het huwelijk tussen Ocasek en model Paulina Porizkova.

Dat maakte de politie van New York zondag bekend, zo berichten verschillende Amerikaanse media. De politie zegt dat ze een noodoproep hadden ontvangen en daarna de 75-jarige zanger dood aantroffen. Er is een wetsgeneesheer aangesteld om de doodsoorzaak vast te stellen, maar volgens de politie zijn er geen aanwijzingen van crimineel opzet. The Cars hadden een reeks hits in de late jaren 1970 en 1980, waaronder 'Just What I Needed', 'Shake It Up' and 'Drive'. De band werd vorig jaar opgenomen in de 'Rock and Roll Hall of Fame'. Eveneens vorig jaar kwam er na 28 jaar een einde aan het huwelijk tussen Ocasek en model Paulina Porizkova.