Ter promotie van The Broken Circle Breakdown, de meest recente film van Felix van Groeningen, gaven de hoofdrolspelers in 2012 al 14 concerten waarin ze de nummers uit de film live brachten. Zonder moeite verkocht The Broken Circle Bluegrass Band, onder leiding van hoofdrolspelers Veerle Baetens en Johan Heldenbergh, veertien culturele centra uit.

Deze stunt gaat de band in 2014 nog eens overdoen. De Belgische filmwebsite Cinevox meldt immers dat de bluegrassband in 2014 maar liefst 32 concerten zal geven doorheen Vlaanderen. Op 26 maart 2014 wordt de tournee afgetrapt in de Brusselse Ancienne Belgique. Welke culturele centra worden aangedaan, wordt bekendgemaakt op 1 mei.

Internationaal succes

The Broken Circle Breakdown ging op 9 oktober 2012 in Gent in première. De film, gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk van Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels , gaat over countryzanger Didier die de vurige Elise ontmoet. Het koppel krijgt een dochtertje, Maybelle, en leeft zielsgelukkig samen. Maar wanneer hun dochter sterft, krijgt het countrystel een kaakslag waarvan ze met moeite recupereren.

De film wist in België meer dan 400.000 bezoekers te lokken en is op de internationale markt aan een niet onaardige carrière bezig. Zo werd de film al aan bijna 30 landen verkocht en kaapte hij op het filmfestival van Berlijn de publieksprijs weg. Op het New Yorkse filmfestival van Tribeca zal de prent meedingen in de grote competitie.

Zomerfestivals

Wie Veerle en co eerder aan het werk wil zien, kan deze zomer maar beter zijn spaarcentjes aan de festivals deponeren. The Broken Circle Bluegrass Band staat op 31 juli en 1 augustus op het Openluchttheater Rivierenhof en op 3 augustus op Dranouter. Tenslotte staat de band op 4 augustus nog op de affiche van Theater Aan Zee, in Oostende. (TR)

Trailer The Broken Circle Breakdown

Ter promotie van The Broken Circle Breakdown, de meest recente film van Felix van Groeningen, gaven de hoofdrolspelers in 2012 al 14 concerten waarin ze de nummers uit de film live brachten. Zonder moeite verkocht The Broken Circle Bluegrass Band, onder leiding van hoofdrolspelers Veerle Baetens en Johan Heldenbergh, veertien culturele centra uit. Deze stunt gaat de band in 2014 nog eens overdoen. De Belgische filmwebsite Cinevox meldt immers dat de bluegrassband in 2014 maar liefst 32 concerten zal geven doorheen Vlaanderen. Op 26 maart 2014 wordt de tournee afgetrapt in de Brusselse Ancienne Belgique. Welke culturele centra worden aangedaan, wordt bekendgemaakt op 1 mei. Internationaal succes The Broken Circle Breakdown ging op 9 oktober 2012 in Gent in première. De film, gebaseerd op het gelijknamige theaterstuk van Johan Heldenbergh en Mieke Dobbels , gaat over countryzanger Didier die de vurige Elise ontmoet. Het koppel krijgt een dochtertje, Maybelle, en leeft zielsgelukkig samen. Maar wanneer hun dochter sterft, krijgt het countrystel een kaakslag waarvan ze met moeite recupereren. De film wist in België meer dan 400.000 bezoekers te lokken en is op de internationale markt aan een niet onaardige carrière bezig. Zo werd de film al aan bijna 30 landen verkocht en kaapte hij op het filmfestival van Berlijn de publieksprijs weg. Op het New Yorkse filmfestival van Tribeca zal de prent meedingen in de grote competitie. Zomerfestivals Wie Veerle en co eerder aan het werk wil zien, kan deze zomer maar beter zijn spaarcentjes aan de festivals deponeren. The Broken Circle Bluegrass Band staat op 31 juli en 1 augustus op het Openluchttheater Rivierenhof en op 3 augustus op Dranouter. Tenslotte staat de band op 4 augustus nog op de affiche van Theater Aan Zee, in Oostende. (TR) Trailer The Broken Circle Breakdown