Het bericht dat al een tijdje circuleerde is nu officieel bevestigd: The Beach Boys geven een concert tijdens de uitreiking van de Grammy Awards, de belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen.

50 jaar Beach Boys

De legendarische groep werd precies vijftig jaar geleden opgericht door Mike Love, Al Jardine, Brian Wilson en diens intussen overleden broers Carl en Dennis. Om deze vijftigste verjaardag te vieren brengt de iconische band dit jaar een nieuw album uit en staat er ook een wereldtournee op stapel. Latere bandleden Bruce Johnston en David Marks maken deel uit van de reunie.

In de jaren zestig regen The Beach Boys een onuitputtelijke reeks hits aaneen, met onder meer "Surfin' USA", "Wouldn't it be Nice?", "Barbara Ann", "California Girls" en "God Only Knows". Het album "Pet Sounds" uit 1966 wordt aanzien als een van de belangrijkste platen uit de popgeschiedenis.

Andere artiesten

Hun optreden op 12 februari tijdens de Grammy Awards is het eerste in 20 jaar. De band zal op het podium geflankeerd worden door Foster The People en Maroon 5. Ook Adele, Chris Brown, Coldplay, Rihanna, David Guetta, Bruno Mars, Paul McCartney, Katy Perry en Bruce Springsteen zulen tijdens de gala-avond het podium bestijgen. (Belga/DB)

Het bericht dat al een tijdje circuleerde is nu officieel bevestigd: The Beach Boys geven een concert tijdens de uitreiking van de Grammy Awards, de belangrijkste Amerikaanse muziekprijzen. 50 jaar Beach BoysDe legendarische groep werd precies vijftig jaar geleden opgericht door Mike Love, Al Jardine, Brian Wilson en diens intussen overleden broers Carl en Dennis. Om deze vijftigste verjaardag te vieren brengt de iconische band dit jaar een nieuw album uit en staat er ook een wereldtournee op stapel. Latere bandleden Bruce Johnston en David Marks maken deel uit van de reunie. In de jaren zestig regen The Beach Boys een onuitputtelijke reeks hits aaneen, met onder meer "Surfin' USA", "Wouldn't it be Nice?", "Barbara Ann", "California Girls" en "God Only Knows". Het album "Pet Sounds" uit 1966 wordt aanzien als een van de belangrijkste platen uit de popgeschiedenis. Andere artiestenHun optreden op 12 februari tijdens de Grammy Awards is het eerste in 20 jaar. De band zal op het podium geflankeerd worden door Foster The People en Maroon 5. Ook Adele, Chris Brown, Coldplay, Rihanna, David Guetta, Bruno Mars, Paul McCartney, Katy Perry en Bruce Springsteen zulen tijdens de gala-avond het podium bestijgen. (Belga/DB)