The Beach Boys zijn nog niet versleten. Sterker: ze staan voor het eerst in 36 jaar opnieuw in de top 10 van de Amerikaanse albumlijst. Deze week halen ze met hun nieuw album 'That's Why God Made The Radio' zelfs de derde plek. De laatste keer dat de legendarische strandjongens dat deden was in 1976. '15 Big Ones' haalde toen de achtste plaats in de Amerikaanse charts. Het album 'Pet Sounds' dat aanzien wordt als een van de belangrijkste platen uit de popgeschiedenis, haalde 10 jaar eerder, in 1966, de top-10.

In de jaren zestig regen The Beach Boys een onuitputtelijke reeks hits aaneen, met onder meer 'Wouldn't it be Nice?', 'Barbara Ann', 'California Girls' en 'God Only Knows'. Hun allereerste top 10-plaats haalden ze met de monsterhit 'Surfin' USA', 49 jaar geleden. (DB)

The Beach Boys zijn nog niet versleten. Sterker: ze staan voor het eerst in 36 jaar opnieuw in de top 10 van de Amerikaanse albumlijst. Deze week halen ze met hun nieuw album 'That's Why God Made The Radio' zelfs de derde plek. De laatste keer dat de legendarische strandjongens dat deden was in 1976. '15 Big Ones' haalde toen de achtste plaats in de Amerikaanse charts. Het album 'Pet Sounds' dat aanzien wordt als een van de belangrijkste platen uit de popgeschiedenis, haalde 10 jaar eerder, in 1966, de top-10. In de jaren zestig regen The Beach Boys een onuitputtelijke reeks hits aaneen, met onder meer 'Wouldn't it be Nice?', 'Barbara Ann', 'California Girls' en 'God Only Knows'. Hun allereerste top 10-plaats haalden ze met de monsterhit 'Surfin' USA', 49 jaar geleden. (DB)