De Amerikaanse band The Afghan Whigs heeft de affiche van het 33ste Cactusfestival versterkt. Dat berichten de organisatoren dinsdagochtend. Het Cactusfestival in het Brugse Minnewaterpark vindt dit jaar plaats van 12 tot 14 juli.

Met Afghan Whigs heeft het festival een klinkende naam vast. De band rond zanger Greg Dulli werd met het album "Gentlemen" en de hitsingle "Debonair" op slag wereldberoemd. Sinds 1998 bleef het angstvallig stil rond de groep. Maar in 2011 kwam de groep opnieuw samen en op 14 april komt hun nieuwe album "Do To The Beast" uit.

Het Minnewaterpark is Dulli niet onbekend. Enkele jaren geleden stond hij er nog met The Gutter Twins op het podium, aan de zijde van Mark Lanegan. Hij zal zijn maatje trouwens terugzien in Brugge, want Lanegan deelt op zondag 13 juli het podium met The Afghan Whigs.

Afghan Whigs is na Mark Lanegan Band, Caribou, Conor Oberst & Dawes, Intergalactic Lovers en headliner Massive Attack al de zesde naam die Cactusfestival lost. De voorverkoop begon afgelopen vrijdag. (Belga/DB)

De Amerikaanse band The Afghan Whigs heeft de affiche van het 33ste Cactusfestival versterkt. Dat berichten de organisatoren dinsdagochtend. Het Cactusfestival in het Brugse Minnewaterpark vindt dit jaar plaats van 12 tot 14 juli. Met Afghan Whigs heeft het festival een klinkende naam vast. De band rond zanger Greg Dulli werd met het album "Gentlemen" en de hitsingle "Debonair" op slag wereldberoemd. Sinds 1998 bleef het angstvallig stil rond de groep. Maar in 2011 kwam de groep opnieuw samen en op 14 april komt hun nieuwe album "Do To The Beast" uit. Het Minnewaterpark is Dulli niet onbekend. Enkele jaren geleden stond hij er nog met The Gutter Twins op het podium, aan de zijde van Mark Lanegan. Hij zal zijn maatje trouwens terugzien in Brugge, want Lanegan deelt op zondag 13 juli het podium met The Afghan Whigs. Afghan Whigs is na Mark Lanegan Band, Caribou, Conor Oberst & Dawes, Intergalactic Lovers en headliner Massive Attack al de zesde naam die Cactusfestival lost. De voorverkoop begon afgelopen vrijdag. (Belga/DB)