Apple Music, dat begin deze maand werd voorgesteld, wordt op 30 juni officieel gelanceerd in een honderdtal landen. Met de dienst kunnen gebruikers muziek streamen en opslaan.

Gratis werk

Bij wijze van promotie wordt de dienst tijdens de eerste drie maanden gratis aangeboden en die promotieactie was bij de 25-jarige Taylor Swift in het verkeerde keelgat geschoten. "Ik weet niet of jullie wel beseffen dat Apple Music tijdens die drie maanden geen schrijvers, producers en artiesten zal uitbetalen", aldus Swift, die aangaf dat ze dat "choquerend en ontgoochelend" vond. "Drie maanden, dat is een lange periode om niet te worden betaald. Het is oneerlijk om aan iemand te vragen om voor niets te werken", schreef ze verder. Apple is "astronomisch succesvol" en heeft voldoende geld om de betrokken artiesten tijdens de proefperiode te vergoeden, benadrukte ze nog.

Opgelucht

De brief van Swift, nummer 64 in de Forbes-lijst van 's wereld "machtigste vrouwen", heeft zijn effect niet gemist. Enkele uren later plooide Apple. De artiesten zullen royalties uitbetaald krijgen voor de streaming, zelfs tijdens de gratis proefperiode, zo kondigde een Apple-topman aan. Volgens de Amerikaanse nieuwssite Buzzfeed belde Senior Vice President Eddy Cue persoonlijk naar Swift om het nieuws te melden. Swift liet op haar beurt via Twitter aan haar 59,2 miljoen volgers weten dat ze "opgetogen en opgelucht" is.

Apple Music, dat begin deze maand werd voorgesteld, wordt op 30 juni officieel gelanceerd in een honderdtal landen. Met de dienst kunnen gebruikers muziek streamen en opslaan. Bij wijze van promotie wordt de dienst tijdens de eerste drie maanden gratis aangeboden en die promotieactie was bij de 25-jarige Taylor Swift in het verkeerde keelgat geschoten. "Ik weet niet of jullie wel beseffen dat Apple Music tijdens die drie maanden geen schrijvers, producers en artiesten zal uitbetalen", aldus Swift, die aangaf dat ze dat "choquerend en ontgoochelend" vond. "Drie maanden, dat is een lange periode om niet te worden betaald. Het is oneerlijk om aan iemand te vragen om voor niets te werken", schreef ze verder. Apple is "astronomisch succesvol" en heeft voldoende geld om de betrokken artiesten tijdens de proefperiode te vergoeden, benadrukte ze nog. De brief van Swift, nummer 64 in de Forbes-lijst van 's wereld "machtigste vrouwen", heeft zijn effect niet gemist. Enkele uren later plooide Apple. De artiesten zullen royalties uitbetaald krijgen voor de streaming, zelfs tijdens de gratis proefperiode, zo kondigde een Apple-topman aan. Volgens de Amerikaanse nieuwssite Buzzfeed belde Senior Vice President Eddy Cue persoonlijk naar Swift om het nieuws te melden. Swift liet op haar beurt via Twitter aan haar 59,2 miljoen volgers weten dat ze "opgetogen en opgelucht" is.