De Welshe psych-rock godfather Gruff Rhys, frontman van Super Furry Animals, waagt zich aan een documentaire. Separado is het relaas van Rhys' queeste naar de waarheid achter een familievete. Rhys (mét rode Power Rangers helm) wil namelijk zijn verloren gewaande Argentijnse nonkel, die in de jaren zeventig zowaar een popster was in z'n thuisland, terugvinden. Rhys trekt van Wales naar de pampa's en ontmoet op z'n muzikale ontdekkingsreis de vreemdste gaucho's. Trippy dus, zoals we van Rhys gewoon zijn.

De film verscheen al in Wales, maar of hij ook in de Belgische zalen te zien zal zijn, is nog maar de vraag. Het lijkt ons echter sterk.

Jan Walraven

De Welshe psych-rock godfather Gruff Rhys, frontman van Super Furry Animals, waagt zich aan een documentaire. Separado is het relaas van Rhys' queeste naar de waarheid achter een familievete. Rhys (mét rode Power Rangers helm) wil namelijk zijn verloren gewaande Argentijnse nonkel, die in de jaren zeventig zowaar een popster was in z'n thuisland, terugvinden. Rhys trekt van Wales naar de pampa's en ontmoet op z'n muzikale ontdekkingsreis de vreemdste gaucho's. Trippy dus, zoals we van Rhys gewoon zijn. De film verscheen al in Wales, maar of hij ook in de Belgische zalen te zien zal zijn, is nog maar de vraag. Het lijkt ons echter sterk.Jan Walraven