De Belgische zanger Stromae staat aan de vooravond van een Afrikaanse tournee. In de Senegalese hoofdstad Dakar zei hij dinsdag dat hij veel emoties verwacht wanneer hij de tour in Rwanda afsluit. Dat gebeurt op 20 juni met een concert in de Rwandese hoofdstad Kigali.

Het is de eerste keer dat de Belgische artiest Rwanda aandoet, het moederland van zijn vader, die tijdens de genocide in 1994 om het leven kwam. 'Wanneer ik dichter en dichter Rwanda nader, het land van mijn voorouders en van mijn vader, dan weet ik eerlijk gezegd niet wat ik mag verwachten', aldus Stromae. 'Het zullen alleszins veel emoties zijn. Ik zal er familie zien, het huis van mijn grootouders. Voor mij is het zeker belangrijk.'

Na Dakar volgen nog Praia (Kaapverdië), Douala (Kameroen), Abidjan (Ivoorkust), Libreville (Gabon), Brazzaville (Republiek Congo), Kinshasa (Democratische Republiek Congo) en Kigali (Rwanda). (Belga/KVDA)

De Belgische zanger Stromae staat aan de vooravond van een Afrikaanse tournee. In de Senegalese hoofdstad Dakar zei hij dinsdag dat hij veel emoties verwacht wanneer hij de tour in Rwanda afsluit. Dat gebeurt op 20 juni met een concert in de Rwandese hoofdstad Kigali.Het is de eerste keer dat de Belgische artiest Rwanda aandoet, het moederland van zijn vader, die tijdens de genocide in 1994 om het leven kwam. 'Wanneer ik dichter en dichter Rwanda nader, het land van mijn voorouders en van mijn vader, dan weet ik eerlijk gezegd niet wat ik mag verwachten', aldus Stromae. 'Het zullen alleszins veel emoties zijn. Ik zal er familie zien, het huis van mijn grootouders. Voor mij is het zeker belangrijk.' Na Dakar volgen nog Praia (Kaapverdië), Douala (Kameroen), Abidjan (Ivoorkust), Libreville (Gabon), Brazzaville (Republiek Congo), Kinshasa (Democratische Republiek Congo) en Kigali (Rwanda). (Belga/KVDA)