Stromae is op muzikale doortocht in de VS. Zondag stond de Brusselaar in de (niet tot de nok gevulde) Mojave-tent op Coachella, het hippe muziekfestival in de Californische woestijn. Gewiekst als hij - of beter: zijn entourage - is, werden vooraf, begin april, enkele uitgekiende marketing-exploten uitgedokterd, zoals de première van zijn nieuwe videoclip 'Carmen' die naar de populaire Amerikaanse webblog Buzzfeed ging. Ook niet te versmaden: zijn passage in de straten van New York waar hij voor een handvol nieuwsgierigen zijn danspassen uit 'Papaoutai' etaleerde.

Dat ook een groot deel van het Coachella-publiek als een blok zou vallen voor de Brusselaar, was eigenlijk een beetje te verwachten. 'Formidable' Stromae heeft de afgelopen tijd een pak lovende kritieken verzameld aan de overkant van de oceaan.

Een rondje op Twitter en Istagram leerde ons dat het ook in Coachella helemaal snor zat met zijn concert. Zelfs voorbijgangers die nog nooit van de Belg hadden gehoord, waren onder de indruk: 'Hij is wat bizar, maar heel goed.' Volgend weekend volgt het tweede luik van het festival. Same place, same line-up. (DB)

#stromae #coachella a great production.

A photo posted by @rolyoliver on

Stromae is op muzikale doortocht in de VS. Zondag stond de Brusselaar in de (niet tot de nok gevulde) Mojave-tent op Coachella, het hippe muziekfestival in de Californische woestijn. Gewiekst als hij - of beter: zijn entourage - is, werden vooraf, begin april, enkele uitgekiende marketing-exploten uitgedokterd, zoals de première van zijn nieuwe videoclip 'Carmen' die naar de populaire Amerikaanse webblog Buzzfeed ging. Ook niet te versmaden: zijn passage in de straten van New York waar hij voor een handvol nieuwsgierigen zijn danspassen uit 'Papaoutai' etaleerde.Dat ook een groot deel van het Coachella-publiek als een blok zou vallen voor de Brusselaar, was eigenlijk een beetje te verwachten. 'Formidable' Stromae heeft de afgelopen tijd een pak lovende kritieken verzameld aan de overkant van de oceaan. Een rondje op Twitter en Istagram leerde ons dat het ook in Coachella helemaal snor zat met zijn concert. Zelfs voorbijgangers die nog nooit van de Belg hadden gehoord, waren onder de indruk: 'Hij is wat bizar, maar heel goed.' Volgend weekend volgt het tweede luik van het festival. Same place, same line-up. (DB)