Vorig jaar was Stromae nog één van de grote winaars van de NRJ Music Awards die jaarlijks in het Franse Cannes worden uitgereikt. Hij werd er toen uitgeroepen tot beste Franstalige muzikant van 2013, en had met 'Formidable' ook het beste Franstalige lied van het jaar.

Dit jaar mocht hij een ere-award in ontvangst nemen, voor zijn album 'Racine Carrée'. Ook Lenny Kravitz mocht het podium op om dezelfde onderscheiding af te halen. In de twee categorieën waarin de Brusselaar genomineerd was (beste videoclip en opnieuw beste Franstalige muzikant), kwam hij deze keer niet als winnaar uit de bus.

Tijdens de gala-avond pakte 'het Belgische fenomeen', zoals hij er genoemd wordt, het publiek in met een a capella-versie van 'Tous les mêmes'.

Ook de organisatie zag dat het goed was.

De akoestische versie zit in de setlist van zijn concerttournee. Stromae bracht de song afgelopen zomer ook al op de Canadese televisie, tijdens een exclusieve performance in Québec. (DB)

Vorig jaar was Stromae nog één van de grote winaars van de NRJ Music Awards die jaarlijks in het Franse Cannes worden uitgereikt. Hij werd er toen uitgeroepen tot beste Franstalige muzikant van 2013, en had met 'Formidable' ook het beste Franstalige lied van het jaar.Dit jaar mocht hij een ere-award in ontvangst nemen, voor zijn album 'Racine Carrée'. Ook Lenny Kravitz mocht het podium op om dezelfde onderscheiding af te halen. In de twee categorieën waarin de Brusselaar genomineerd was (beste videoclip en opnieuw beste Franstalige muzikant), kwam hij deze keer niet als winnaar uit de bus. Tijdens de gala-avond pakte 'het Belgische fenomeen', zoals hij er genoemd wordt, het publiek in met een a capella-versie van 'Tous les mêmes'. Ook de organisatie zag dat het goed was.De akoestische versie zit in de setlist van zijn concerttournee. Stromae bracht de song afgelopen zomer ook al op de Canadese televisie, tijdens een exclusieve performance in Québec. (DB)