"Als wij kunnen dansen op Engelstalige muziek, dan moeten zij toch kunnen dansen op Franse muziek." Na Europa is Stromae klaar voor de verovering van de VS. Na eerst Montréal aan te doen op dinsdag en woensdag staat Stromae op vrijdag 20 juni voor het eerst op de planken in New York, in het Best Buy Theater op Times Square, en dit voor een uitverkochte zaal.

In september volgen dan een twaalftal optredens in Philadelphia, Washinton, nog eens New York, Boston, Toronto, Chigaco, Vancouver, San Francisco en Los Angeles. "Het blijkt toch een uitdaging om bij hen in het Frans te zingen", aldus Stromae, de artiestennaam van Paul Van Haver. "Het ligt iets moeilijker dan in andere landen die een vreemde taal spreken, maar het is niet onmogelijk".

Zelf in het Engels zingen ziet Stromae zich niet meteen doen, ook al wil hij wel samenwerken met muzikanten die wel in het Engels zingen.

Stromae is overigens een liefhebber van de Motown-muziek, waar zijn moeder veel naar luisterde. Hij citeert ook Michael Jackson. "Niemand kan zeggen dat hij niet is beïnvloed door Michael". Ook op tournee wil hij het WK voetbal volgen. "Er zijn Belgische bars in New York. Maar ik weet niet of dat een goed idee is om de match rustig en geconcentreerd te volgen". (Belga/DB)

"Als wij kunnen dansen op Engelstalige muziek, dan moeten zij toch kunnen dansen op Franse muziek." Na Europa is Stromae klaar voor de verovering van de VS. Na eerst Montréal aan te doen op dinsdag en woensdag staat Stromae op vrijdag 20 juni voor het eerst op de planken in New York, in het Best Buy Theater op Times Square, en dit voor een uitverkochte zaal. In september volgen dan een twaalftal optredens in Philadelphia, Washinton, nog eens New York, Boston, Toronto, Chigaco, Vancouver, San Francisco en Los Angeles. "Het blijkt toch een uitdaging om bij hen in het Frans te zingen", aldus Stromae, de artiestennaam van Paul Van Haver. "Het ligt iets moeilijker dan in andere landen die een vreemde taal spreken, maar het is niet onmogelijk". Zelf in het Engels zingen ziet Stromae zich niet meteen doen, ook al wil hij wel samenwerken met muzikanten die wel in het Engels zingen. Stromae is overigens een liefhebber van de Motown-muziek, waar zijn moeder veel naar luisterde. Hij citeert ook Michael Jackson. "Niemand kan zeggen dat hij niet is beïnvloed door Michael". Ook op tournee wil hij het WK voetbal volgen. "Er zijn Belgische bars in New York. Maar ik weet niet of dat een goed idee is om de match rustig en geconcentreerd te volgen". (Belga/DB)