Het klassieke zijproject van Radiohead-gitarist Jonny Greenwood is online te beluisteren via NPR.org. Greenwood nam het album samen met de Poolse componist Krzystztof Penderecki op in de herfst van 2011 in Polen.

Het album bevat twee stukken van Penderecki die hij in de jaren zestig maakte. Tot de twee composities van Greenwood behoort 'Popcorn Superhet Receiver', een stuk dat hij maakte voor de soundtrack van de film 'There Will Be Blood' van Paul Thomas Anderson. In 2008 werd de filmmuziek van de Radiohead-gitarist genomineerd voor een Grammy in de categorie Beste Soundtrack voor Film, Televisie of Andere Visuele Media.

'The Master' Greenwood zat de laatste jaren niet stil. Zo schreef hij ook de soundtrack voor de films 'We Need To Talk About Kevin' en 'Norwegion Wood'.

Momenteel werkt hij aan de filmmuziek van Paul Thomas Anderson's nieuwe drama 'The Master' met onder meer Philip Seymour Hoffman, Amy Adams en Joaquin phoenix in de hoofdrollen. De film verschijnt in 2013.

RadioheadRadiohead's laatste album, 'The King Of Limbs' verscheen in 2011. De groep maakte bekend dat ze in 2012 op wereldtournee gaat. In Juli toert Radiohead in Europa maar over een passage in België is nog niets bekend.

Beluister hier het album van Jonny Greenwood en Krzystztof Penderecki.
(LK)

Het klassieke zijproject van Radiohead-gitarist Jonny Greenwood is online te beluisteren via NPR.org. Greenwood nam het album samen met de Poolse componist Krzystztof Penderecki op in de herfst van 2011 in Polen. Het album bevat twee stukken van Penderecki die hij in de jaren zestig maakte. Tot de twee composities van Greenwood behoort 'Popcorn Superhet Receiver', een stuk dat hij maakte voor de soundtrack van de film 'There Will Be Blood' van Paul Thomas Anderson. In 2008 werd de filmmuziek van de Radiohead-gitarist genomineerd voor een Grammy in de categorie Beste Soundtrack voor Film, Televisie of Andere Visuele Media. 'The Master' Greenwood zat de laatste jaren niet stil. Zo schreef hij ook de soundtrack voor de films 'We Need To Talk About Kevin' en 'Norwegion Wood'. Momenteel werkt hij aan de filmmuziek van Paul Thomas Anderson's nieuwe drama 'The Master' met onder meer Philip Seymour Hoffman, Amy Adams en Joaquin phoenix in de hoofdrollen. De film verschijnt in 2013. RadioheadRadiohead's laatste album, 'The King Of Limbs' verscheen in 2011. De groep maakte bekend dat ze in 2012 op wereldtournee gaat. In Juli toert Radiohead in Europa maar over een passage in België is nog niets bekend. Beluister hier het album van Jonny Greenwood en Krzystztof Penderecki. (LK)