Het muziekfestival vond in 2010 voor het eerst plaats en werd opgericht door radiojournalist Darek Maciborak die uit O?wi?cim komt. Hij wil er met het Life Festival voor zorgen dat zijn geboortestad niet meer enkel met het concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau wordt geassocieerd.

Aan idealisme ontbreekt het Darek Maciborak niet: zijn festival moet bijdragen aan een betere verstandhouding tussen de verschillende volkeren en culturen en een einde maken aan racisme en antisemitisme.

Internationale sterren

Sting zet zich al jaren lang in voor Amnesty International, een van de partners van het festival, en is dan ook de ideale hoofdact. Het wordt meteen zijn allereerste optreden in Polen.

Naast Sting hoort ook de Britse zanger Ray Wilson - onder andere bekend als zanger van Stiltskin - dit jaar tot de topacts. Het volledige programma is nog niet bekend.

De afgelopen jaren maakten internationale sterren als Peter Gabriel en James Blunt hun opwachting samen met bekende Poolse artiesten als Kroke, Anna Maria Jopek en Krystyna Janda.

Het Life Festival vindt plaats van 26 tot 29 juni. Sting sluit het festival op de 29e af. Tickets voor het concert van Sting kosten vanaf 42 euro. (MS)

Het muziekfestival vond in 2010 voor het eerst plaats en werd opgericht door radiojournalist Darek Maciborak die uit O?wi?cim komt. Hij wil er met het Life Festival voor zorgen dat zijn geboortestad niet meer enkel met het concentratie- en vernietigingskamp Auschwitz-Birkenau wordt geassocieerd. Aan idealisme ontbreekt het Darek Maciborak niet: zijn festival moet bijdragen aan een betere verstandhouding tussen de verschillende volkeren en culturen en een einde maken aan racisme en antisemitisme. Internationale sterren Sting zet zich al jaren lang in voor Amnesty International, een van de partners van het festival, en is dan ook de ideale hoofdact. Het wordt meteen zijn allereerste optreden in Polen. Naast Sting hoort ook de Britse zanger Ray Wilson - onder andere bekend als zanger van Stiltskin - dit jaar tot de topacts. Het volledige programma is nog niet bekend. De afgelopen jaren maakten internationale sterren als Peter Gabriel en James Blunt hun opwachting samen met bekende Poolse artiesten als Kroke, Anna Maria Jopek en Krystyna Janda. Het Life Festival vindt plaats van 26 tot 29 juni. Sting sluit het festival op de 29e af. Tickets voor het concert van Sting kosten vanaf 42 euro. (MS)