Oscar Powell, de baas van het onafhankelijke Diagonal Records die onder het alias Powell techno en noise uitbrengt via XL Records, mailde Steve Albini met de vraag of hij een sample van diens voormalige band Big Black mocht gebruiken voor zijn te verschijnen single Insomniac. Albini (bekend van Shellac maar vooral van zijn productiewerk voor onder meer Nirvana, Pixies en Stooges, alsook voor de vaderlandse acts Raketkanon en Gruppo di Pawlowski) gaf zijn fiat, maar zette wél in één adem de hele dance- en clubcultuur te kakken.

'Ik heb mechanische dancemuziek altijd verfoeid; haar stupide simpliciteit, de clubs waar ze gespeeld werd, de mensen die naar deze clubs gingen, de drugs die zij namen, de shit waar ze graag over praatten, de kleren die ze droegen, de vechtpartijen die ze betwistten', begon Albini - naar eigen zeggen wel een fan van elektronische muziek die 'radicaal en anders' was, zoals die van White Noise, Suicide en Kraftwerk - zijn e-mailbetoog. 'Ik haatte elk onderdeel ervan voor honderd procent. Ik verafschuw de clubcultuur even hard als wat dan ook op aarde.'

Oscar Powell en Steve Albini

'Ik ben dus tegen de dingen waar jij into bent, en ik ben een vijand van waar jij vandaan komt', vervolgde hij zijn rant aan Powells adres. 'Maar ik heb geen probleem met wat jij maakt. Met andere woorden: je bent welkom om te doen wat je wilt met eender welk materiaal van mij dat je in handen hebt gekregen. Don't care.'

Vervolgens gebruikte Oscar Powell niet alleen de Big Black-sample voor Insomniac, ook vroeg hij toestemming om Albini's e-mail te mogen opnemen in zijn promocampagne. 'Still don't care', antwoordde de producer, waarop Powell de tekst op een gigantisch billboard liet afdrukken. Dat reclamepaneel is te aanschouwen op Commercial Street in Londen.

Oscar Powell, de baas van het onafhankelijke Diagonal Records die onder het alias Powell techno en noise uitbrengt via XL Records, mailde Steve Albini met de vraag of hij een sample van diens voormalige band Big Black mocht gebruiken voor zijn te verschijnen single Insomniac. Albini (bekend van Shellac maar vooral van zijn productiewerk voor onder meer Nirvana, Pixies en Stooges, alsook voor de vaderlandse acts Raketkanon en Gruppo di Pawlowski) gaf zijn fiat, maar zette wél in één adem de hele dance- en clubcultuur te kakken. 'Ik heb mechanische dancemuziek altijd verfoeid; haar stupide simpliciteit, de clubs waar ze gespeeld werd, de mensen die naar deze clubs gingen, de drugs die zij namen, de shit waar ze graag over praatten, de kleren die ze droegen, de vechtpartijen die ze betwistten', begon Albini - naar eigen zeggen wel een fan van elektronische muziek die 'radicaal en anders' was, zoals die van White Noise, Suicide en Kraftwerk - zijn e-mailbetoog. 'Ik haatte elk onderdeel ervan voor honderd procent. Ik verafschuw de clubcultuur even hard als wat dan ook op aarde.' 'Ik ben dus tegen de dingen waar jij into bent, en ik ben een vijand van waar jij vandaan komt', vervolgde hij zijn rant aan Powells adres. 'Maar ik heb geen probleem met wat jij maakt. Met andere woorden: je bent welkom om te doen wat je wilt met eender welk materiaal van mij dat je in handen hebt gekregen. Don't care.' Vervolgens gebruikte Oscar Powell niet alleen de Big Black-sample voor Insomniac, ook vroeg hij toestemming om Albini's e-mail te mogen opnemen in zijn promocampagne. 'Still don't care', antwoordde de producer, waarop Powell de tekst op een gigantisch billboard liet afdrukken. Dat reclamepaneel is te aanschouwen op Commercial Street in Londen.