Nadat Peret, echte naam Pedro Pubill Calaf, in Catalonië bekendheid verwerft, breekt hij begin jaren zestig ook door in de rest van Spanje met zijn specifieke gitaarstijl en zang.

In 1971 scoort Peret een wereldhit met "Borriquito", dat in onze contreien tot de top van de hitlijsten klimt.

In 1974 vertegenwoordigt Peret Spanje op het Eurovisiesongfestival. Hij eindigt negende met "Canta y sé feliz". In 1982 stopt hij met muziek om zich toe te leggen op religie: hij treedt toe tot de Evangelische Kerk Philadelphia. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: in 1991 neemt Peret een nieuw album op en in 1992 zingt hij op de slotceremonie van de Olympische Spelen in Barcelona.

Hij keert zijn geloof echter niet de rug toe, want in 1996 is er het album "Jesús de Nazaret" Sindsdien is hij zo goed als volledig uit de schijnwerpers verdwenen. Hij overleed aan longkanker. (Belga)

Nadat Peret, echte naam Pedro Pubill Calaf, in Catalonië bekendheid verwerft, breekt hij begin jaren zestig ook door in de rest van Spanje met zijn specifieke gitaarstijl en zang. In 1971 scoort Peret een wereldhit met "Borriquito", dat in onze contreien tot de top van de hitlijsten klimt. In 1974 vertegenwoordigt Peret Spanje op het Eurovisiesongfestival. Hij eindigt negende met "Canta y sé feliz". In 1982 stopt hij met muziek om zich toe te leggen op religie: hij treedt toe tot de Evangelische Kerk Philadelphia. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan: in 1991 neemt Peret een nieuw album op en in 1992 zingt hij op de slotceremonie van de Olympische Spelen in Barcelona. Hij keert zijn geloof echter niet de rug toe, want in 1996 is er het album "Jesús de Nazaret" Sindsdien is hij zo goed als volledig uit de schijnwerpers verdwenen. Hij overleed aan longkanker. (Belga)