In een ziekenhuis in Madrid is flamencozanger Enrique Morente overleden. Hij werd 67 jaar.

Morente gold als een vernieuwer van de flamenco, de muziek en dans van Zuid-Spanje. De in Granada geboren Morente zorgde op verschillende vlakken voor een vernieuwing in de muziekstijl. Daarvoor liet hij zich beïnvloeden door de jazz en popmuziek.

Vaak wordt hij "de dichter van de flamenco" genoemd, omdat hij gedichten van schrijvers zoals Federico García Lorca en Antonio Machado op muziek zette.

Morente werd op 4 december in het ziekenhuis opgenomen voor een operatie aan een maagzweer. Nadat daarbij complicaties waren opgetreden, raakte hij afgelopen vrijdag in een coma.

In een ziekenhuis in Madrid is flamencozanger Enrique Morente overleden. Hij werd 67 jaar. Morente gold als een vernieuwer van de flamenco, de muziek en dans van Zuid-Spanje. De in Granada geboren Morente zorgde op verschillende vlakken voor een vernieuwing in de muziekstijl. Daarvoor liet hij zich beïnvloeden door de jazz en popmuziek. Vaak wordt hij "de dichter van de flamenco" genoemd, omdat hij gedichten van schrijvers zoals Federico García Lorca en Antonio Machado op muziek zette. Morente werd op 4 december in het ziekenhuis opgenomen voor een operatie aan een maagzweer. Nadat daarbij complicaties waren opgetreden, raakte hij afgelopen vrijdag in een coma.