Percy Sledge, de soulzanger die bekend werd met het nummer 'When a Man Loves a Woman', is dinsdag op 73-jarige leeftijd bij hem thuis in Baton Rouge, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Louisiana, overleden. Dat heeft zijn agent bekendgemaakt.

Percy Sledge 'vocht sinds meer dan een jaar tegen leverkanker', voegde Steve Green eraan toe. De zanger nam in 1966 het nummer op dat meteen de hitparades aanvoerde. Het nummer werd in de jaren tachtig opnieuw beroemd door het gebruik in een reclamespot van jeansmerk Levi's. Het werd ook meermaals als soundtrack gebruikt en was ongetwijfeld het nummer van menig openingsdans.

Andere nummers van Percy Sledge zijn 'Love me tender', 'Take time to know her' en 'My special prayer'.In 2005 kreeg Percy Sledge een plekje in de Rock and Roll Hall of Fame.

Percy Sledge, de soulzanger die bekend werd met het nummer 'When a Man Loves a Woman', is dinsdag op 73-jarige leeftijd bij hem thuis in Baton Rouge, de hoofdstad van de Amerikaanse staat Louisiana, overleden. Dat heeft zijn agent bekendgemaakt.Percy Sledge 'vocht sinds meer dan een jaar tegen leverkanker', voegde Steve Green eraan toe. De zanger nam in 1966 het nummer op dat meteen de hitparades aanvoerde. Het nummer werd in de jaren tachtig opnieuw beroemd door het gebruik in een reclamespot van jeansmerk Levi's. Het werd ook meermaals als soundtrack gebruikt en was ongetwijfeld het nummer van menig openingsdans. Andere nummers van Percy Sledge zijn 'Love me tender', 'Take time to know her' en 'My special prayer'.In 2005 kreeg Percy Sledge een plekje in de Rock and Roll Hall of Fame.