Het was enkele jaren bijzonder stil rond Soulwax, maar nu is de groep terug met nieuwe muziek. David en Stephen Dewaele van de Belgische electrohouse- en rockgroep maakten de volledige soundtrack van "Belgica", de nieuwe film van Felix Van Groeningen. Kleine kanttekening: niet Soulwax, maar enkele gelegenheidsbands voeren de nummers uit. De eerste song die op het publiek wordt losgelaten, is "How Long" van The Shitz. De band was deze zomer al kort te gast op Pukkelpop.

"Belgica" vertelt het verhaal van de Gentse bruine kroeg die bekend stond als het centrale punt in het Gentse uitgangsleven. De twee broers Jo en Frank Cannoot bouwen hun zaak uit tot een waar café-imperium, maar groeien ook steeds meer uit elkaar. De film van Van Groeningen opende op 21 januari het Sundance filmfestival en werd er positief onthaald.

Voor ons blijft het nog even wachten op de film. "Belgica" is in de zalen vanaf woensdag 2 maart. Fans van Soulwax hebben meer geluk: de volledige soundtrack is te beluisteren vanaf 26 februari.

(JL)

Het was enkele jaren bijzonder stil rond Soulwax, maar nu is de groep terug met nieuwe muziek. David en Stephen Dewaele van de Belgische electrohouse- en rockgroep maakten de volledige soundtrack van "Belgica", de nieuwe film van Felix Van Groeningen. Kleine kanttekening: niet Soulwax, maar enkele gelegenheidsbands voeren de nummers uit. De eerste song die op het publiek wordt losgelaten, is "How Long" van The Shitz. De band was deze zomer al kort te gast op Pukkelpop."Belgica" vertelt het verhaal van de Gentse bruine kroeg die bekend stond als het centrale punt in het Gentse uitgangsleven. De twee broers Jo en Frank Cannoot bouwen hun zaak uit tot een waar café-imperium, maar groeien ook steeds meer uit elkaar. De film van Van Groeningen opende op 21 januari het Sundance filmfestival en werd er positief onthaald.Voor ons blijft het nog even wachten op de film. "Belgica" is in de zalen vanaf woensdag 2 maart. Fans van Soulwax hebben meer geluk: de volledige soundtrack is te beluisteren vanaf 26 februari.(JL)