Sonic Youth heeft de soundtrack gemaakt bij 'Simon Werner a Disparu', een film van de Franse regisseur Fabrice Gobert die vorig jaar in première is gegaan op het filmfestival van Cannes. De filmscore wordt op 25 januari digitaal uitgebracht, en verschijnt in februari op cd en in maart op vinyl. De soundtrack maakt deel uit van de experimentele albumreeks 'Sonic Youth Recordings'.

'Simon Werner a Disparu' is de eerste langspeelfilm van de Franse regisseur Fabrice Gobert. Hij gaat over de verdwijning van middelbare scholieren in 1992. In Frankrijk komt de film op 1 februari uit op dvd. De release gaat gepaard met een bonus-cd die stukken van Sonic Youth's soundtrack zal bevatten.

Dit is overigens de derde filmsoundtrack van Sonic Youth. In 2001 maakten Thurston Moore en co de muziek bij 'Things Behind The Sun', en in 2002 bij 'Demonlover'.

Sonic Youth brengt in de nabije toekomst ook nog vinyl reissues uit van de albums 'Bad Moon Rising' (1985) en 'Sister' (1987), en er staat een documentaire over 'Daydream Nation' en een door Beck geproducete soloplaat van Thurston Moore op stapel.

Michael Ilegems

Sonic Youth heeft de soundtrack gemaakt bij 'Simon Werner a Disparu', een film van de Franse regisseur Fabrice Gobert die vorig jaar in première is gegaan op het filmfestival van Cannes. De filmscore wordt op 25 januari digitaal uitgebracht, en verschijnt in februari op cd en in maart op vinyl. De soundtrack maakt deel uit van de experimentele albumreeks 'Sonic Youth Recordings'. 'Simon Werner a Disparu' is de eerste langspeelfilm van de Franse regisseur Fabrice Gobert. Hij gaat over de verdwijning van middelbare scholieren in 1992. In Frankrijk komt de film op 1 februari uit op dvd. De release gaat gepaard met een bonus-cd die stukken van Sonic Youth's soundtrack zal bevatten. Dit is overigens de derde filmsoundtrack van Sonic Youth. In 2001 maakten Thurston Moore en co de muziek bij 'Things Behind The Sun', en in 2002 bij 'Demonlover'. Sonic Youth brengt in de nabije toekomst ook nog vinyl reissues uit van de albums 'Bad Moon Rising' (1985) en 'Sister' (1987), en er staat een documentaire over 'Daydream Nation' en een door Beck geproducete soloplaat van Thurston Moore op stapel.Michael Ilegems