Verrassing: het Kortrijkse festival Sonic City duurt dit jaar geen drie, maar vier dagen. De uitbreiding naar donderdag 7 november heeft evenwel een uitstekende reden: de concertfilm Beth Gibbons plays Gorecki's Symphony nr 3. Gibbons, beter bekend als de zangeres van Portishead, kon het magnum opus van de Poolse componist Henryk Gorecki niet zomaar vertolken. Ze moest niet alleen Pools leren, maar ook zonder kennis van het notenschrift samenwerken met een groot klassiek orkest. Bovendien moest Gibbons haar vocale bereik omturnen van alt naar sopraan. De screening gaat door in de Kortrijkse Budascoop en is gratis voor wie een driedagenticket koopt. Voor andere bezoekers gelden de gewone filmprijzen.

Ook voor de drie andere festivaldagen loste Sonic City nieuwe namen, mee geselecteerd door twee curatoren, Shame en Cate Le Bon. Die laatste nodigt Timkoh en Bitw uit, terwijl de Londense postpunkers van Shame op de proppen komen met Squid, Omni en Sheer Mag. Zelf komt de organisatie op de proppen met Jessica Pratt en Follakzoid.

De ticketverkoop voor Sonic City 2019 is bezig. Dagtickets voor het driedaagse festival kosten 22 (vrijdag) en 40 (zaterdag en zondag) euro. Een ticket voor de drie dagen kost 64 euro. Leden van Wilde Westen krijgen korting.

Meer info en tickets op dewebsitevan Sonic City.

Verrassing: het Kortrijkse festival Sonic City duurt dit jaar geen drie, maar vier dagen. De uitbreiding naar donderdag 7 november heeft evenwel een uitstekende reden: de concertfilm Beth Gibbons plays Gorecki's Symphony nr 3. Gibbons, beter bekend als de zangeres van Portishead, kon het magnum opus van de Poolse componist Henryk Gorecki niet zomaar vertolken. Ze moest niet alleen Pools leren, maar ook zonder kennis van het notenschrift samenwerken met een groot klassiek orkest. Bovendien moest Gibbons haar vocale bereik omturnen van alt naar sopraan. De screening gaat door in de Kortrijkse Budascoop en is gratis voor wie een driedagenticket koopt. Voor andere bezoekers gelden de gewone filmprijzen. Ook voor de drie andere festivaldagen loste Sonic City nieuwe namen, mee geselecteerd door twee curatoren, Shame en Cate Le Bon. Die laatste nodigt Timkoh en Bitw uit, terwijl de Londense postpunkers van Shame op de proppen komen met Squid, Omni en Sheer Mag. Zelf komt de organisatie op de proppen met Jessica Pratt en Follakzoid. De ticketverkoop voor Sonic City 2019 is bezig. Dagtickets voor het driedaagse festival kosten 22 (vrijdag) en 40 (zaterdag en zondag) euro. Een ticket voor de drie dagen kost 64 euro. Leden van Wilde Westen krijgen korting.Meer info en tickets op dewebsitevan Sonic City.