Bezitters van het spel Rock Band kunnen het tweede album van de 'beste gitarist aller tijden' vanaf morgen downloaden op hun console. Dan kunnen ze onder meer Up From The Skies, Spanish Castle Magic en Little Wing zelf spelen op hun plastic gitaar. Ook aan het 'nieuwe' nummer Valleys of Neptune, dat eerder deze maand als single van het gelijknamige, postuum uitgebrachte album verscheen, zullen de gamers hun hart kunnen ophalen.

Op het internet was al enige tijd een buzz aan de gang. 'Elke Jimi Hendrix-fan weet dat hij zijn natuurlijke ritme volgde en met zijn ogen dicht speelde wanneer hij in de juiste vibe zat. We hebben ons best gedaan om dit gevoel in het spel te integreren en dat is ons vooral op het level expert goed gelukt,' aldus Paul DeGooyer, CEO bij MTV Games.

Het eerste album van Hendrix, Are You Experienced?, en het derde, Electric Ladyland, zullen later ook speelbaar zijn via Rock Band. Of er ook een versie van het spel komt die helemaal aan Hendrix gewijd is, zoals er al een van The Beatles op de markt kwam, werd nog niet bekend gemaakt.

Videoclip van Valleys Of Neptune:

Freek Lauwers

Bezitters van het spel Rock Band kunnen het tweede album van de 'beste gitarist aller tijden' vanaf morgen downloaden op hun console. Dan kunnen ze onder meer Up From The Skies, Spanish Castle Magic en Little Wing zelf spelen op hun plastic gitaar. Ook aan het 'nieuwe' nummer Valleys of Neptune, dat eerder deze maand als single van het gelijknamige, postuum uitgebrachte album verscheen, zullen de gamers hun hart kunnen ophalen. Op het internet was al enige tijd een buzz aan de gang. 'Elke Jimi Hendrix-fan weet dat hij zijn natuurlijke ritme volgde en met zijn ogen dicht speelde wanneer hij in de juiste vibe zat. We hebben ons best gedaan om dit gevoel in het spel te integreren en dat is ons vooral op het level expert goed gelukt,' aldus Paul DeGooyer, CEO bij MTV Games. Het eerste album van Hendrix, Are You Experienced?, en het derde, Electric Ladyland, zullen later ook speelbaar zijn via Rock Band. Of er ook een versie van het spel komt die helemaal aan Hendrix gewijd is, zoals er al een van The Beatles op de markt kwam, werd nog niet bekend gemaakt. Videoclip van Valleys Of Neptune: Freek Lauwers