In juni 2013 haalde Thom Yorke het album Amok van zijn nevenproject Atoms for Peace en zijn soloplaat The Eraser van de streamingdiensten Spotify, Rdio en Deezer. In een tweet beweerde Yorke dat Spotify nieuwe artiesten slecht betaalt.

In een later interview zei de zanger dat "wij als muzikanten tegen Spotify moeten vechten", omdat de streamingservice volgens hem de macht van de makers afneemt. Hij noemde Spotify "de laatste wanhopige scheet van een stervend lichaam". "Wat er nu volgt, is belangrijk", besloot hij.

Dat blijkt nu Apple Music te zijn. De nieuwe streamingdienst stelt de twee albums die Yorke van de andere streamingdiensten liet gooien ter beschikking. Ook Tomorrow's Modern Boxes, Yorkes cd uit 2014, en het Radioheadalbum In Rainbows zijn te beluisteren voor de gebruikers van Apples nieuwe dienst.

De demarche van Yorke is opvallend, omdat hij al eerder met vernieuwende manieren van muziekdistributie experimenteerde. Zo lanceerde hij Tomorrow's Modern Boxes eerst via de torrentsite Bittorrent, waar de plaat in een paar uur 35 000 keer werd gedownload. (JVL)

In juni 2013 haalde Thom Yorke het album Amok van zijn nevenproject Atoms for Peace en zijn soloplaat The Eraser van de streamingdiensten Spotify, Rdio en Deezer. In een tweet beweerde Yorke dat Spotify nieuwe artiesten slecht betaalt. In een later interview zei de zanger dat "wij als muzikanten tegen Spotify moeten vechten", omdat de streamingservice volgens hem de macht van de makers afneemt. Hij noemde Spotify "de laatste wanhopige scheet van een stervend lichaam". "Wat er nu volgt, is belangrijk", besloot hij.Dat blijkt nu Apple Music te zijn. De nieuwe streamingdienst stelt de twee albums die Yorke van de andere streamingdiensten liet gooien ter beschikking. Ook Tomorrow's Modern Boxes, Yorkes cd uit 2014, en het Radioheadalbum In Rainbows zijn te beluisteren voor de gebruikers van Apples nieuwe dienst.De demarche van Yorke is opvallend, omdat hij al eerder met vernieuwende manieren van muziekdistributie experimenteerde. Zo lanceerde hij Tomorrow's Modern Boxes eerst via de torrentsite Bittorrent, waar de plaat in een paar uur 35 000 keer werd gedownload. (JVL)