De rapper Snoop Lion (41) staat bij de Amerikaanse overheid in het krijt. Hij heeft voor 546.000 dollar (408.821 euro) aan belastingen niet betaald. Dat meldt de Amerikaanse gossipsite TMZ. De achterstallige betalingen dateren van 2009 (102.000 dollar) en 2011 (444.000 dollar). In 2008 had Snoop Lion het ook al eens aan de stok met de belastingdienst. Dan stond hij 476.000 dollar in het rood. De rapper betaalde vrijwel onmiddellijk toen dit aan het licht kwam.

Snoop Lion's nieuwe album Reincarnated komt uit in april. Daaraan is ook een gelijknamige documentaire over de zanger verbonden. Het wordt zijn eerste plaat sinds zijn naamsverandering. Vroeger heette Snoop Lion Snoop Dogg, maar tijdens een reis naar Jamaica zag hij het licht.

Peace & Love
Terwijl zijn teksten destijds bulkten van de verwijzingen naar wapens en geweld is Snoop nu een en al Peace & Love. Met zijn nieuwe songs wil hij wapens de wereld uit krijgen. De marihuana zweert hij echter niet af. Op Reincarnated legt Calvin Cordozar Broadus, Snoop's echte naam, uit hoe hij van gangsterrapper transformeerde in een rastafari.

Snoop Lion is trouwens niet de enige artiest die zijn belastingen niet betaalt. The Queen of Hip-Hop Soul Mary J. Blige slaagde erin om nog meer in het rood te gaan. Ze moet de staat New Jersey nog 901.770 dollar (675.613 euro). De zangeres, bekend van hits als As en One (samen met U2), heeft ook schulden bij verschillende banken.

Bij de Bank of America heeft ze een openstaande schuld van een half miljoen dollar, bij een andere bank gaat het om maar liefst 2,2 miljoen dollar. Ook haar liefdadigheidsinstelling heeft financiële problemen. Een lening van 250.000 dollar raakt niet afgelost. Daar gaf de zangeres haar medewerkers de schuld. (CM)

Here Comes the King van Snoop Lion's nieuwe plaat Reincarnated

De rapper Snoop Lion (41) staat bij de Amerikaanse overheid in het krijt. Hij heeft voor 546.000 dollar (408.821 euro) aan belastingen niet betaald. Dat meldt de Amerikaanse gossipsite TMZ. De achterstallige betalingen dateren van 2009 (102.000 dollar) en 2011 (444.000 dollar). In 2008 had Snoop Lion het ook al eens aan de stok met de belastingdienst. Dan stond hij 476.000 dollar in het rood. De rapper betaalde vrijwel onmiddellijk toen dit aan het licht kwam. Snoop Lion's nieuwe album Reincarnated komt uit in april. Daaraan is ook een gelijknamige documentaire over de zanger verbonden. Het wordt zijn eerste plaat sinds zijn naamsverandering. Vroeger heette Snoop Lion Snoop Dogg, maar tijdens een reis naar Jamaica zag hij het licht. Peace & Love Terwijl zijn teksten destijds bulkten van de verwijzingen naar wapens en geweld is Snoop nu een en al Peace & Love. Met zijn nieuwe songs wil hij wapens de wereld uit krijgen. De marihuana zweert hij echter niet af. Op Reincarnated legt Calvin Cordozar Broadus, Snoop's echte naam, uit hoe hij van gangsterrapper transformeerde in een rastafari. Snoop Lion is trouwens niet de enige artiest die zijn belastingen niet betaalt. The Queen of Hip-Hop Soul Mary J. Blige slaagde erin om nog meer in het rood te gaan. Ze moet de staat New Jersey nog 901.770 dollar (675.613 euro). De zangeres, bekend van hits als As en One (samen met U2), heeft ook schulden bij verschillende banken. Bij de Bank of America heeft ze een openstaande schuld van een half miljoen dollar, bij een andere bank gaat het om maar liefst 2,2 miljoen dollar. Ook haar liefdadigheidsinstelling heeft financiële problemen. Een lening van 250.000 dollar raakt niet afgelost. Daar gaf de zangeres haar medewerkers de schuld. (CM) Here Comes the King van Snoop Lion's nieuwe plaat Reincarnated