Muziekexperts van de Londense universiteit Goldsmiths selecteerden 50 iconische songs die door journalisten doorgaans het meest als 'iconisch' worden aangehaald. De lijst werd aan de hand van een wetenschappelijk algoritme ontleed. Parameters als toonsoort, beats per minuut, akkoordvariatie, timbre en teksten maakten dat 'Smells Like Teen Spirit' met de hoogste score uit de bus kwam. De selectie bevatte wereldhits als 'Imagine' van John Lennon, 'One' van U2, 'Thriller' van Michael Jackson, 'Bohemian Rhapsody' van Queen, 'Hey Jude' van The Beatles en 'God Save The Queen' van Sex Pistols.

Hoewel er geen magische formule of 'iconische cocktail van ingrediënten' bestaat om een hit te schrijven, ziet Dr. Griersons wel een bepaald parallel tussen de geselecteerde songs: 'Ze gebruiken allemaal het geluid op een gevarieerde, dynamische manier in vergelijking met de andere songs. Dat maakt het geluid van de song spannend om naar te luisteren, waarbij de aandacht wordt vastgehouden', zo zegt hij aan The Daily Mail.

Muziekexperts van de Londense universiteit Goldsmiths selecteerden 50 iconische songs die door journalisten doorgaans het meest als 'iconisch' worden aangehaald. De lijst werd aan de hand van een wetenschappelijk algoritme ontleed. Parameters als toonsoort, beats per minuut, akkoordvariatie, timbre en teksten maakten dat 'Smells Like Teen Spirit' met de hoogste score uit de bus kwam. De selectie bevatte wereldhits als 'Imagine' van John Lennon, 'One' van U2, 'Thriller' van Michael Jackson, 'Bohemian Rhapsody' van Queen, 'Hey Jude' van The Beatles en 'God Save The Queen' van Sex Pistols.Hoewel er geen magische formule of 'iconische cocktail van ingrediënten' bestaat om een hit te schrijven, ziet Dr. Griersons wel een bepaald parallel tussen de geselecteerde songs: 'Ze gebruiken allemaal het geluid op een gevarieerde, dynamische manier in vergelijking met de andere songs. Dat maakt het geluid van de song spannend om naar te luisteren, waarbij de aandacht wordt vastgehouden', zo zegt hij aan The Daily Mail.