Paul Gray, de bassist van de succesvolle metalformatie Slipknot overleed in mei 2010 in een hotelkamer in Urbandale aan een dodelijke combinatie van morphine en fentanyl. Gray werd achtendertig en speelde reeds vijftien jaar bij Slipknot.

De dood van de bassist laat de rest van de band achter in een rouwfase. In een interview met SonisphereFestivals liet Jim Root, de gitarist van Slipknot weten dat de band zeker een tweetal jaar alles zal laten rusten. ''We moeten door een genezingsproces. Dit moet gebeuren voor we ook maar beginnen denken over de toekomst van Slipknot. Eerlijk gezegd is dit echt het laatste van onze gedachten'', aldus Jim Root.

Paul Gray werkte voor zijn dood nog aan een album met de band Hale!, samen met onder meer Judas Priest-zanger Tim 'Ripper' Owens en Sepultura-gitarist Andreas Kisser.

Slipknot brak in 1999 door met het zelfgetitelde album 'Slipknot'. Met de opvolger 'Iowa' (2001) - waarin de titel verwijst naar de thuishaven van de headbangers - zetten ze zichzelf helemaal op de metalkaart. In 2006 kreeg Before I Forget een Grammy voor het Beste Metalnummer, tijd dus om bovenstaande nog even te checken.

Elisah Vandaele

Paul Gray, de bassist van de succesvolle metalformatie Slipknot overleed in mei 2010 in een hotelkamer in Urbandale aan een dodelijke combinatie van morphine en fentanyl. Gray werd achtendertig en speelde reeds vijftien jaar bij Slipknot. De dood van de bassist laat de rest van de band achter in een rouwfase. In een interview met SonisphereFestivals liet Jim Root, de gitarist van Slipknot weten dat de band zeker een tweetal jaar alles zal laten rusten. ''We moeten door een genezingsproces. Dit moet gebeuren voor we ook maar beginnen denken over de toekomst van Slipknot. Eerlijk gezegd is dit echt het laatste van onze gedachten'', aldus Jim Root. Paul Gray werkte voor zijn dood nog aan een album met de band Hale!, samen met onder meer Judas Priest-zanger Tim 'Ripper' Owens en Sepultura-gitarist Andreas Kisser. Slipknot brak in 1999 door met het zelfgetitelde album 'Slipknot'. Met de opvolger 'Iowa' (2001) - waarin de titel verwijst naar de thuishaven van de headbangers - zetten ze zichzelf helemaal op de metalkaart. In 2006 kreeg Before I Forget een Grammy voor het Beste Metalnummer, tijd dus om bovenstaande nog even te checken.Elisah Vandaele