Hoe gaat dat in zijn werk? ReDigi scant de muziek die op de computer van de verkoper staat en controleert of de downloads op een legale manier gekocht zijn. Redigi haalt dan de afspeelmachtigingen weg en kopieert de MP3's naar zijn eigen servers. Degene die muziek verkoopt krijgt een vergoeding van ReDigi.

De overgenomen liedjes worden vervolgens door ReDigi weer verkocht, tegen een prijs die tussen de twintig en veertig procent lager ligt dan via kanalen als iTunes.

Europese platenmaatschappijen zullen alvast niet blij zijn met de komst van ReDigi. In de Verenigde Staten loopt momenteel een rechtszaak van platenmaatschappij EMI tegen de site. Volgens EMI staat niet vast of Redigi de muziekbestanden wel volledig van de computer van de verkoper weghaalt. Het is altijd mogelijk dat de verkoper nog elders een kopie van de bestanden heeft staan.

In welke landen Redigi in april gelanceerd wordt is nog niet bekend. (MS)

Hoe gaat dat in zijn werk? ReDigi scant de muziek die op de computer van de verkoper staat en controleert of de downloads op een legale manier gekocht zijn. Redigi haalt dan de afspeelmachtigingen weg en kopieert de MP3's naar zijn eigen servers. Degene die muziek verkoopt krijgt een vergoeding van ReDigi. De overgenomen liedjes worden vervolgens door ReDigi weer verkocht, tegen een prijs die tussen de twintig en veertig procent lager ligt dan via kanalen als iTunes. Europese platenmaatschappijen zullen alvast niet blij zijn met de komst van ReDigi. In de Verenigde Staten loopt momenteel een rechtszaak van platenmaatschappij EMI tegen de site. Volgens EMI staat niet vast of Redigi de muziekbestanden wel volledig van de computer van de verkoper weghaalt. Het is altijd mogelijk dat de verkoper nog elders een kopie van de bestanden heeft staan. In welke landen Redigi in april gelanceerd wordt is nog niet bekend. (MS)