Voor zijn plaat 'The Juliet Letters' schreef Costello in de jaren negentig, samen met het Brodsky strijkkwartet, een aantal brieven aan Juliet Capulet, Shakespeares grootste liefdesheldin. "Het werd een cyclus van songs over liefde, leven en dood en de opname ervan is uitgegroeid tot een ware cultplaat", zegt artistiek coördinator Veerle

Simoens (Gent Festival van Vlaanderen). "Het is moeilijk om er een etiket op te kleven, want het werk is geen rock, geen opera ook geen rockopera. Het belichaamt één van de vele stijlen van Costello."

Oog voor klassiek

Het Gent Festival van Vlaanderen gaf Sioen en het Nederlandse Matangi Quartet de opdracht om de plaat eenmalig uit te voeren. "De partituur ligt in hun handen, ze kregen artistieke vrijheid en gaan ons verrassen", weet Simoens. "Matangi Quartet heeft een heel specifiek profiel, zij waren bijvoorbeeld de eerste die in de klassieke muziek een single uitbrachten. Sioen zou de Vlaamse Costello kunnen zijn, hij is ook Gentenaar en het is fijn die link te leggen. Met zijn project 1-2-3-piano had hij vorig jaar ook aandacht voor de klassieke muziek."

Het concert vindt plaats op 19 september in het NT Gent, tickets zijn vanaf halverwege mei via www.gentfestival.be verkrijgbaar. Overigens opent het festival op maandag 14 september met de Duitse klarinettiste Sabine Meyer en het Engelse kamerorkest Academy of St. Martin in the Fields. Op het concert in de Gentse Sint-Baafskathedraal wordt het klarinetconcerto van Mozart gebracht en verder nog werk van Haydn en Elgar. Eerder al werd het totaalspektakel Accatone aangekondigd, bewerkt door Johan Simons en uitgevoerd door Collegium Vocale Gent.

Voor zijn plaat 'The Juliet Letters' schreef Costello in de jaren negentig, samen met het Brodsky strijkkwartet, een aantal brieven aan Juliet Capulet, Shakespeares grootste liefdesheldin. "Het werd een cyclus van songs over liefde, leven en dood en de opname ervan is uitgegroeid tot een ware cultplaat", zegt artistiek coördinator Veerle Simoens (Gent Festival van Vlaanderen). "Het is moeilijk om er een etiket op te kleven, want het werk is geen rock, geen opera ook geen rockopera. Het belichaamt één van de vele stijlen van Costello."Oog voor klassiek Het Gent Festival van Vlaanderen gaf Sioen en het Nederlandse Matangi Quartet de opdracht om de plaat eenmalig uit te voeren. "De partituur ligt in hun handen, ze kregen artistieke vrijheid en gaan ons verrassen", weet Simoens. "Matangi Quartet heeft een heel specifiek profiel, zij waren bijvoorbeeld de eerste die in de klassieke muziek een single uitbrachten. Sioen zou de Vlaamse Costello kunnen zijn, hij is ook Gentenaar en het is fijn die link te leggen. Met zijn project 1-2-3-piano had hij vorig jaar ook aandacht voor de klassieke muziek." Het concert vindt plaats op 19 september in het NT Gent, tickets zijn vanaf halverwege mei via www.gentfestival.be verkrijgbaar. Overigens opent het festival op maandag 14 september met de Duitse klarinettiste Sabine Meyer en het Engelse kamerorkest Academy of St. Martin in the Fields. Op het concert in de Gentse Sint-Baafskathedraal wordt het klarinetconcerto van Mozart gebracht en verder nog werk van Haydn en Elgar. Eerder al werd het totaalspektakel Accatone aangekondigd, bewerkt door Johan Simons en uitgevoerd door Collegium Vocale Gent.