1. Bon Iver - Calgary Dat Justin Vernon de broze open-en-bloot-aanpak van 'Emma, Forever Ago' niet ging herhalen stond vast, maar ook met ijle synths en elektrische gitaren blijft Bon Iver tot op het bot ontroeren.

2. Michael Kiwanuka - Tell Me A Tale Komen de retrosoulzangers en -zangeressen u langzamerhand ook de strot uit? Hoest dan eens goed want de 23-jarige Kiwanuka heeft zowel de stem, de uitstraling én de songs om 'krék Bill Withers' tegen te zeggen.

3. Cass McCombs - County Line De bard uit Californië tovert een tedere soulfolkballade uit zijn hoed die zich zó naast de meer intiemere Jagger/Richards-momenten als 'Fool To Cry' en 'Sister Morphine' kan vlijen. Uit het album Wit's End.

4. Fatima - Innervision
Als alle aanwezigen bij Sade's doortocht in het Sportpaleis zich een exemplaar aanschaffen van Fatima's Follow You EP hebben zij er een muze bij en zit de Brits-Zweedse chanteuse meteen gebeiteld. Deal?

5. Aeroplane - My Enemy (Rex The Dog mix) Toen wij vorig jaar het debuut van Aeroplane mochten voorbeluisteren, blokletterden wij 'ABBA' naast My Enemy. Met de zomer in het verschiet nu uit op single, inclusief remixes van Green Velvet en Rex The Dog.

Jonas Boel

1. Bon Iver - Calgary Dat Justin Vernon de broze open-en-bloot-aanpak van 'Emma, Forever Ago' niet ging herhalen stond vast, maar ook met ijle synths en elektrische gitaren blijft Bon Iver tot op het bot ontroeren. 2. Michael Kiwanuka - Tell Me A Tale Komen de retrosoulzangers en -zangeressen u langzamerhand ook de strot uit? Hoest dan eens goed want de 23-jarige Kiwanuka heeft zowel de stem, de uitstraling én de songs om 'krék Bill Withers' tegen te zeggen.3. Cass McCombs - County Line De bard uit Californië tovert een tedere soulfolkballade uit zijn hoed die zich zó naast de meer intiemere Jagger/Richards-momenten als 'Fool To Cry' en 'Sister Morphine' kan vlijen. Uit het album Wit's End. 4. Fatima - Innervision Als alle aanwezigen bij Sade's doortocht in het Sportpaleis zich een exemplaar aanschaffen van Fatima's Follow You EP hebben zij er een muze bij en zit de Brits-Zweedse chanteuse meteen gebeiteld. Deal?5. Aeroplane - My Enemy (Rex The Dog mix) Toen wij vorig jaar het debuut van Aeroplane mochten voorbeluisteren, blokletterden wij 'ABBA' naast My Enemy. Met de zomer in het verschiet nu uit op single, inclusief remixes van Green Velvet en Rex The Dog. Jonas Boel