In 'George Harrison: Living in the Material World' bekijkt Scorsese de muzikale én spirituele carrière van George Harrison. De gitarist stond altijd al bekend als 'de stille Beatle', het groepslid dat het meest met zingeving en religie bezig was. Hij was een groot liefhebber van de Indische cultuur en het Hindoeïsme, en ook met de Hare Krishna-beweging had hij connecties. Harrison overleed in 2001 aan de gevolgen van kanker.

Het is niet de eerste keer dat Scorsese een documentaire over een muzikant maakt. De regisseur was al verantwoordelijk voor 'No Direction Home' over Bob Dylan, en draaide enkele jaren geleden ook 'Shine a Light', een concertfilm van de Rolling Stones.

'George Harrison: Living in the Material World' komt op 5 en 6 oktober op het Amerikaanse HBO, en zal worden vergezeld door een boek. Later zal de documentaire ongetwijfeld ook op de Belgische televisie te zien zijn. Een dvd-release volgt. (MD)

In 'George Harrison: Living in the Material World' bekijkt Scorsese de muzikale én spirituele carrière van George Harrison. De gitarist stond altijd al bekend als 'de stille Beatle', het groepslid dat het meest met zingeving en religie bezig was. Hij was een groot liefhebber van de Indische cultuur en het Hindoeïsme, en ook met de Hare Krishna-beweging had hij connecties. Harrison overleed in 2001 aan de gevolgen van kanker. Het is niet de eerste keer dat Scorsese een documentaire over een muzikant maakt. De regisseur was al verantwoordelijk voor 'No Direction Home' over Bob Dylan, en draaide enkele jaren geleden ook 'Shine a Light', een concertfilm van de Rolling Stones. 'George Harrison: Living in the Material World' komt op 5 en 6 oktober op het Amerikaanse HBO, en zal worden vergezeld door een boek. Later zal de documentaire ongetwijfeld ook op de Belgische televisie te zien zijn. Een dvd-release volgt. (MD)