Regisseur Kathryn Bigelow heeft muziek van het meisjeskoor Scala, met name hun versie van Metallica's 'Nothing Else Matters', opgenomen in de officiële trailer van haar geruchtmakende film 'Zero Dark Thirty' over de jacht van de Amerikanen op Osama Bin Laden.

De film loopt reeds in de VS, maar is bij ons pas vanaf 30 januari 2013 te zien. Hij werd net nog genomineerd voor vier Golden Globes.

Het is na 'The Social Network' en 'The Possession' al de derde keer dat een Scala-nummer opduikt in een trailer van een zeer succesvolle Hollywoodfilm.

Regisseur David Fincher gebruikte in de trailer van deze Oscarwinnende film Scala's cover van 'Creep' (Radiohead). De Deense regisseur Ole Bornadel gebruikte enkele maanden terug Scala's cover van het Rammstein-nummer 'Engel' in de trailer van horrorfilm 'The Possesion'.

Scala-muziek dook in het verleden overigens ook al op in afleveringen van 'The Simpsons', 'Downton Abbey', 'Desperate Housewives', 'Sons of Anarchy'.

Scala lanceerde recent haar nieuwe cd 'December' met kerstsongs van groepen zoals Coldplay, Smashing Pumpkins, Joni Mitchell en anderen. De cd wordt de komende dagen opgevoerd tijdens optredens in onder meer Hasselt, Gent en Mechelen.

In 'hometown' Aarschot geeft Scala van 20 tot en met 23 december liefst 4 optredens in de Onze-Lieve-Vrouwekerk. De twee laatste optredens zijn al uitverkocht. Stijn en Steven Kolacny, de muzikale leiders van het meisjeskoor, kregen enkele maanden terug in Aarschot de titel van ereburger. (Belga/DB)

Regisseur Kathryn Bigelow heeft muziek van het meisjeskoor Scala, met name hun versie van Metallica's 'Nothing Else Matters', opgenomen in de officiële trailer van haar geruchtmakende film 'Zero Dark Thirty' over de jacht van de Amerikanen op Osama Bin Laden. De film loopt reeds in de VS, maar is bij ons pas vanaf 30 januari 2013 te zien. Hij werd net nog genomineerd voor vier Golden Globes. Het is na 'The Social Network' en 'The Possession' al de derde keer dat een Scala-nummer opduikt in een trailer van een zeer succesvolle Hollywoodfilm. Regisseur David Fincher gebruikte in de trailer van deze Oscarwinnende film Scala's cover van 'Creep' (Radiohead). De Deense regisseur Ole Bornadel gebruikte enkele maanden terug Scala's cover van het Rammstein-nummer 'Engel' in de trailer van horrorfilm 'The Possesion'. Scala-muziek dook in het verleden overigens ook al op in afleveringen van 'The Simpsons', 'Downton Abbey', 'Desperate Housewives', 'Sons of Anarchy'. Scala lanceerde recent haar nieuwe cd 'December' met kerstsongs van groepen zoals Coldplay, Smashing Pumpkins, Joni Mitchell en anderen. De cd wordt de komende dagen opgevoerd tijdens optredens in onder meer Hasselt, Gent en Mechelen.In 'hometown' Aarschot geeft Scala van 20 tot en met 23 december liefst 4 optredens in de Onze-Lieve-Vrouwekerk. De twee laatste optredens zijn al uitverkocht. Stijn en Steven Kolacny, de muzikale leiders van het meisjeskoor, kregen enkele maanden terug in Aarschot de titel van ereburger. (Belga/DB)