Bart Maris, gelauwerd met de SABAM Jazz Award voor 'Gevestigde Waarde', bezit volgens de jury "een grote openheid en zin voor avontuur, gekoppeld aan muzikale intelligentie en een sterke persoonlijkheid". Net daardoor betekent zijn aanwezigheid in diverse formaties steeds een creatieve meerwaarde, aldus nog de jury, die ook zijn collegiale ingesteldheid waardeerde. "En in het bijzonder de groothartige inzet waarmee hij ook jonge musici in het creatieve proces meeneemt." Verder werd benadrukt dat Maris "op doortastende wijze een eigen koers vaart, vaak buiten de gevestigde kanalen en institutionele circuits; en los van academische en vormelijke beperkingen". De SABAM Jazz Award is goed voor 10.000 euro.

Verder werd ook de SABAM Jeugd & Muziek Jazz Award uitgereikt aan de jonge pianist en componist Seppe Gebruers. Die werd omschreven als een muzikant met "een grote muzikale durf en opvallende nieuwsgierigheid die verder reiken dan de geijkte formules". Ook het feit dat Gebruers onder meer resoluut kiest voor een eigen koers en blijk geeft van enorm speelplezier en muzikale passie, viel bij de jury in de smaak. Met een geldprijs van 5.000 euro willen ze Gebruers stimuleren in zijn verdere ontwikkeling.

De Muze van SABAM, een prijs voor een Belgische jazzpersoonlijkheid die succesvolle acties ondernam om het genre te steunen, ging naar fotograaf Jos L. Knaepen. Die fotografeert al dertig jaar de jazzscène en publiceert in internationale bladen. (Belga)

Bart Maris, gelauwerd met de SABAM Jazz Award voor 'Gevestigde Waarde', bezit volgens de jury "een grote openheid en zin voor avontuur, gekoppeld aan muzikale intelligentie en een sterke persoonlijkheid". Net daardoor betekent zijn aanwezigheid in diverse formaties steeds een creatieve meerwaarde, aldus nog de jury, die ook zijn collegiale ingesteldheid waardeerde. "En in het bijzonder de groothartige inzet waarmee hij ook jonge musici in het creatieve proces meeneemt." Verder werd benadrukt dat Maris "op doortastende wijze een eigen koers vaart, vaak buiten de gevestigde kanalen en institutionele circuits; en los van academische en vormelijke beperkingen". De SABAM Jazz Award is goed voor 10.000 euro. Verder werd ook de SABAM Jeugd & Muziek Jazz Award uitgereikt aan de jonge pianist en componist Seppe Gebruers. Die werd omschreven als een muzikant met "een grote muzikale durf en opvallende nieuwsgierigheid die verder reiken dan de geijkte formules". Ook het feit dat Gebruers onder meer resoluut kiest voor een eigen koers en blijk geeft van enorm speelplezier en muzikale passie, viel bij de jury in de smaak. Met een geldprijs van 5.000 euro willen ze Gebruers stimuleren in zijn verdere ontwikkeling. De Muze van SABAM, een prijs voor een Belgische jazzpersoonlijkheid die succesvolle acties ondernam om het genre te steunen, ging naar fotograaf Jos L. Knaepen. Die fotografeert al dertig jaar de jazzscène en publiceert in internationale bladen. (Belga)