Het dancefestival Tomorrowland is verwikkeld in een proces met de auteursrechtenvereniging Sabam. Dat schrijft De Tijd. Het dispuut zou gaan over de editie van 2010.

"Tomorrowland gaf toen bij Sabam een factuur op basis van 8000 tickets," zegt Sabam-woordvoerder Jérôme Van Win. "Wij roken onraad omdat we in de media lazen dat het festival een groot succes was." Hierop trok Sabam naar de rechter omdat de organisatie geen bijkomende informatie wou geven. Op die manier kreeg Sabam de toestemming om een onafhankelijk expert de boekhouding van 2010, 2011 en 2012 na te kijken. Hij besloot dat de aangiften niet overeenkwamen met de boekhouding. Tomorrowland besliste daarop een deel van het verschil over te maken.

Over de editie van 2013 wou Tomorrowland open kaart spelen, hoewel het de facturen blijft betwisten. Het festival is namelijk van mening dat deze buitensporig zijn. Wellicht volgt pas in oktober volgend jaar een uitspraak van de rechter. Beide partijen willen niet kwijt over hoeveel geld het precies gaat. (Belga/LVR)

Het dancefestival Tomorrowland is verwikkeld in een proces met de auteursrechtenvereniging Sabam. Dat schrijft De Tijd. Het dispuut zou gaan over de editie van 2010. "Tomorrowland gaf toen bij Sabam een factuur op basis van 8000 tickets," zegt Sabam-woordvoerder Jérôme Van Win. "Wij roken onraad omdat we in de media lazen dat het festival een groot succes was." Hierop trok Sabam naar de rechter omdat de organisatie geen bijkomende informatie wou geven. Op die manier kreeg Sabam de toestemming om een onafhankelijk expert de boekhouding van 2010, 2011 en 2012 na te kijken. Hij besloot dat de aangiften niet overeenkwamen met de boekhouding. Tomorrowland besliste daarop een deel van het verschil over te maken. Over de editie van 2013 wou Tomorrowland open kaart spelen, hoewel het de facturen blijft betwisten. Het festival is namelijk van mening dat deze buitensporig zijn. Wellicht volgt pas in oktober volgend jaar een uitspraak van de rechter. Beide partijen willen niet kwijt over hoeveel geld het precies gaat. (Belga/LVR)