Het absolute pronkstuk van deze tentoonstelling is de wereldberoemde roze Cadillac. Onder de spullen bevinden zich ook kostuums, muziekinstrumenten en sieraden die normaal gezien gestockeerd staan op het vroegere landgoed van Presley in Memphis, Tennessee.

Onder meer het witte kostuum met de Amerikaanse adelaar erop, dat The King droeg tijdens zijn legendarische concert in Aloha (Hawaï) van 1972, pronkt momenteel in de O2 Arena.

Ook de biljarttafel waar Presley met The Beatles een potje biljart speelde in 1965, valt evenzeer te bewonderen. De collectie werd mede samengesteld door Priscilla Presley, de ex-vrouw van Elvis die nog steeds betrokken is bij het beheer van het landgoed Graceland in Memphis. "We hebben naar eigen aanvoelen een selectie gemaakt die de fans het meest zal intereseren", aldus Priscilla aan de Engelse krant The Guardian.

De tentoonstelling over al deze spullen van Elvis Presley loopt nogtot 31 augustus. (Belga/LP)

Het absolute pronkstuk van deze tentoonstelling is de wereldberoemde roze Cadillac. Onder de spullen bevinden zich ook kostuums, muziekinstrumenten en sieraden die normaal gezien gestockeerd staan op het vroegere landgoed van Presley in Memphis, Tennessee. Onder meer het witte kostuum met de Amerikaanse adelaar erop, dat The King droeg tijdens zijn legendarische concert in Aloha (Hawaï) van 1972, pronkt momenteel in de O2 Arena. Ook de biljarttafel waar Presley met The Beatles een potje biljart speelde in 1965, valt evenzeer te bewonderen. De collectie werd mede samengesteld door Priscilla Presley, de ex-vrouw van Elvis die nog steeds betrokken is bij het beheer van het landgoed Graceland in Memphis. "We hebben naar eigen aanvoelen een selectie gemaakt die de fans het meest zal intereseren", aldus Priscilla aan de Engelse krant The Guardian.De tentoonstelling over al deze spullen van Elvis Presley loopt nogtot 31 augustus. (Belga/LP)