Ronald Bell richtte begin jaren zestig samen met zijn broer Robert en vrienden Dennis Thomas, Robert Mickens, Charles Smith, George Brown en Ricky West Kool and the Gang op, een jazz-funk en funkband.

De band won in 1978 een Grammy voor hun bijdrage aan de soundtrack van de film Saturday Night Fever met John Travolta. De groep werd in 2018 opgenomen in de Songwriters Hall of Fame.

Ronald Bell werd geboren in Youngstown, Ohio, in 1951 en was ook bekend onder zijn moslimnaam Khalis Bayyan. Als autodidact schreef hij de belangrijkste hits van de band, waarvan de populairste Celebration blijft.

Bellis overleed in zijn woning op de Amerikaanse Maagdeneilanden, aldus een naaste medewerker van de groep. Hij werd 68. (Belga)

Ronald Bell richtte begin jaren zestig samen met zijn broer Robert en vrienden Dennis Thomas, Robert Mickens, Charles Smith, George Brown en Ricky West Kool and the Gang op, een jazz-funk en funkband. De band won in 1978 een Grammy voor hun bijdrage aan de soundtrack van de film Saturday Night Fever met John Travolta. De groep werd in 2018 opgenomen in de Songwriters Hall of Fame. Ronald Bell werd geboren in Youngstown, Ohio, in 1951 en was ook bekend onder zijn moslimnaam Khalis Bayyan. Als autodidact schreef hij de belangrijkste hits van de band, waarvan de populairste Celebration blijft.Bellis overleed in zijn woning op de Amerikaanse Maagdeneilanden, aldus een naaste medewerker van de groep. Hij werd 68. (Belga)