"Tijdens onze lange carrière hebben we op vele speciale plaatsen gespeeld, maar het concert in Havana wordt een heel bijzondere gebeurtenis voor ons en hopelijk voor al onze vrienden in Cuba", klonk het in de mededeling van de Rolling Stones. Daarmee opent het socialistische Cuba zijn grenzen voor westerse muziek.

Het concert zal drie dagen plaatsvinden na het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama aan Cuba. Obama reist op 21 en 22 maart als eerste zetelende Amerikaanse president in bijna 90 jaar naar de Caraïbische staat. Cuba en de Verenigde Staten hadden eind 2014 een historische ommekeer in hun al decennialange afgebroken relaties ingeleid.

Rolling Stones reizen met hun Olé Tour momenteel door Latijns-Amerika. Na concerten in Santiago de Chile, Buenos Aires, Montevideo en Rio de Janeiro gaat het nu naar Lima, Bogotá en Mexico-Stad. (Belga/DB)

"Tijdens onze lange carrière hebben we op vele speciale plaatsen gespeeld, maar het concert in Havana wordt een heel bijzondere gebeurtenis voor ons en hopelijk voor al onze vrienden in Cuba", klonk het in de mededeling van de Rolling Stones. Daarmee opent het socialistische Cuba zijn grenzen voor westerse muziek. Het concert zal drie dagen plaatsvinden na het bezoek van de Amerikaanse president Barack Obama aan Cuba. Obama reist op 21 en 22 maart als eerste zetelende Amerikaanse president in bijna 90 jaar naar de Caraïbische staat. Cuba en de Verenigde Staten hadden eind 2014 een historische ommekeer in hun al decennialange afgebroken relaties ingeleid. Rolling Stones reizen met hun Olé Tour momenteel door Latijns-Amerika. Na concerten in Santiago de Chile, Buenos Aires, Montevideo en Rio de Janeiro gaat het nu naar Lima, Bogotá en Mexico-Stad. (Belga/DB)