In 2011 blaast de live-show The Wall 30 kaarsjes uit. Het is daarenboven ook 20 jaar geleden dat The Wall nog eens live werd opgevoerd. Roger Waters komt dit jubileum op 27 mei 2011 vieren in het Sportpaleis. Hij voert de show op zonder de andere overgebleven Pink Floyd-leden en doet dat in 25 Europese steden.

The Wall, de vierdelige studioplaat van Pink Floyd, dat eigenlijk een solo-album was van zanger en bassist Roger Waters, werd in 1979 uitgebracht. De tournee rond de plaat dateert van 1981. Tijdens de legendarische The Wall-show, die ooit te groot was voor heel veel stadions, werd langzaam maar zeker een metershoge kartonnen muur opgebouwd tussen groep en publiek, tot er niets meer van Pink Floyd zichtbaar was. De show werd door het megalomane karakter ervan tot nu toe slechts 31 keer opgevoerd. Het album werd in 1982 ook verfilmd.

Het bekendste nummer uit de plaat, hoeft geen intro.

Jan Walraven

In 2011 blaast de live-show The Wall 30 kaarsjes uit. Het is daarenboven ook 20 jaar geleden dat The Wall nog eens live werd opgevoerd. Roger Waters komt dit jubileum op 27 mei 2011 vieren in het Sportpaleis. Hij voert de show op zonder de andere overgebleven Pink Floyd-leden en doet dat in 25 Europese steden. The Wall, de vierdelige studioplaat van Pink Floyd, dat eigenlijk een solo-album was van zanger en bassist Roger Waters, werd in 1979 uitgebracht. De tournee rond de plaat dateert van 1981. Tijdens de legendarische The Wall-show, die ooit te groot was voor heel veel stadions, werd langzaam maar zeker een metershoge kartonnen muur opgebouwd tussen groep en publiek, tot er niets meer van Pink Floyd zichtbaar was. De show werd door het megalomane karakter ervan tot nu toe slechts 31 keer opgevoerd. Het album werd in 1982 ook verfilmd. Het bekendste nummer uit de plaat, hoeft geen intro.Jan Walraven