Eerder op de dag hadden verschillende Amerikaanse media al bericht over het overlijden van de artiest, bekend van Tom Petty and the Heartbreakers, om later op het nieuws terug te komen.

Volgens de persmededeling overleed Petty aan de gevolgen van een hartaanval. Hij werd nog overgebracht naar het ziekenhuis van Santa Monica, maar hij kon niet meer worden gereanimeerd.

Vorige week stond Tom Petty nog driemaal in een uitverkochte Hollywood Bowl voor het sluitstuk van zijn wereldtournee waarmee Petty de 40ste verjaardag van de Heartbreakers vierde.

Eerder op de dag hadden verschillende Amerikaanse media al bericht over het overlijden van de artiest, bekend van Tom Petty and the Heartbreakers, om later op het nieuws terug te komen.Volgens de persmededeling overleed Petty aan de gevolgen van een hartaanval. Hij werd nog overgebracht naar het ziekenhuis van Santa Monica, maar hij kon niet meer worden gereanimeerd. Vorige week stond Tom Petty nog driemaal in een uitverkochte Hollywood Bowl voor het sluitstuk van zijn wereldtournee waarmee Petty de 40ste verjaardag van de Heartbreakers vierde.