Eind maart maakte Rock Werchter zijn volledige line-up bekend, maar omdat er volgens de organisatie 'een beetje onvrede' was over het ingekorte programma van donderdag, werden er nog negen namen aan de eerste festivaldag toegevoegd.

Daarbij veel landgenoten, onder wie Zwangere Guy, Black Box Revelation, ex-Hooverphoniczangeres Geike en aanstormend hiphoptalent Miss Angel. Maar ook de Schotse postrockband Mogwai bevestigt zijn komst, net als de Britse post-grimepopster Georgia, het eveneens Britse Palace en de IJslanders van The Vintage Caravan.

Verder verschuift Deaf Havana van zondag naar donderdag en is er nog één naam bijgekomen op de slotdag: Ibibio Sound Machine, 'een hybride pletwals die afrobeat, electro, funk en disco verhaspelt tot universele dansmuziek.'

Rock Werchter, met headliners Muse, Tool, P!nk en Mumford & Sons, vindt plaats tussen donderdag 27 juni en zondag 30 juni. Het festival meldt dat tachtig procent van de tickets uitverkocht is, maar dat er nog duizend extra tickets per festivaldag zijn vrijgegeven. Alle info: rockwerchter.be.

Eind maart maakte Rock Werchter zijn volledige line-up bekend, maar omdat er volgens de organisatie 'een beetje onvrede' was over het ingekorte programma van donderdag, werden er nog negen namen aan de eerste festivaldag toegevoegd. Daarbij veel landgenoten, onder wie Zwangere Guy, Black Box Revelation, ex-Hooverphoniczangeres Geike en aanstormend hiphoptalent Miss Angel. Maar ook de Schotse postrockband Mogwai bevestigt zijn komst, net als de Britse post-grimepopster Georgia, het eveneens Britse Palace en de IJslanders van The Vintage Caravan. Verder verschuift Deaf Havana van zondag naar donderdag en is er nog één naam bijgekomen op de slotdag: Ibibio Sound Machine, 'een hybride pletwals die afrobeat, electro, funk en disco verhaspelt tot universele dansmuziek.'Rock Werchter, met headliners Muse, Tool, P!nk en Mumford & Sons, vindt plaats tussen donderdag 27 juni en zondag 30 juni. Het festival meldt dat tachtig procent van de tickets uitverkocht is, maar dat er nog duizend extra tickets per festivaldag zijn vrijgegeven. Alle info: rockwerchter.be.