Glen Campbell is de man achter onder meer Rhinestone Cowboy (oorspronkelijk van Larry Weiss) en de Grammy-winnende songs By the time I get to Phoenix en Gentle on my mind. Gedurende zijn carrière, die ruim zestig jaar standhield, behaalde de countryzanger 21 top-40-noteringen en verkocht hij 45 miljoen platen. In 1968 verpatste hij er volgens Rolling Stone zelfs meer dan The Beatles.

Beach Boy, acteur en tv-presentator

Campbell verdiende zijn sporen als sessiemuzikant bij onder meer The Wrecking Crew, die tal van wereldhits hebben uitgevoerd, met name voor The Byrds, Elvis Presley, The Monkees, The Righteous Brothers en The Beach Boys. Bij die laatste groep verving hij Brian Wilson tijdens een tournee in 1964.

Campbell was ook - even - acteur (in 1969 was hij naast John Wayne te zien in True Grit) en tv-host bij Smothers Bothers Comedy Hour en The Glen Campbell Goodtime Hour, waarin artiesten als Ray Charles, Johnny Cash en Willie Nelson de revue passeerden.

Alzheimer

In 2005 werd Campbell opgenomen in de Country Music Hall of Fame. In 2011 gaf hij zijn afscheidstournee. Tijdens die tour werd de ziekte van Alzheimer bij hem vastgesteld.

Glen Campbell is de man achter onder meer Rhinestone Cowboy (oorspronkelijk van Larry Weiss) en de Grammy-winnende songs By the time I get to Phoenix en Gentle on my mind. Gedurende zijn carrière, die ruim zestig jaar standhield, behaalde de countryzanger 21 top-40-noteringen en verkocht hij 45 miljoen platen. In 1968 verpatste hij er volgens Rolling Stone zelfs meer dan The Beatles. Campbell verdiende zijn sporen als sessiemuzikant bij onder meer The Wrecking Crew, die tal van wereldhits hebben uitgevoerd, met name voor The Byrds, Elvis Presley, The Monkees, The Righteous Brothers en The Beach Boys. Bij die laatste groep verving hij Brian Wilson tijdens een tournee in 1964. Campbell was ook - even - acteur (in 1969 was hij naast John Wayne te zien in True Grit) en tv-host bij Smothers Bothers Comedy Hour en The Glen Campbell Goodtime Hour, waarin artiesten als Ray Charles, Johnny Cash en Willie Nelson de revue passeerden. In 2005 werd Campbell opgenomen in de Country Music Hall of Fame. In 2011 gaf hij zijn afscheidstournee. Tijdens die tour werd de ziekte van Alzheimer bij hem vastgesteld.