Reg Presley, frontman van de Britse rockband The Troggs, is overleden op 71-jarige leeftijd. Hij verloor de strijd tegen kanker en stierf in zijn huis in Hampshire, omringd door familieleden. Dat heeft zijn dochter Karen bekendgemaakt, zo meldt de BBC.

Ongeveer een jaar geleden gaf de zeventigjarige rocker nog aan te stoppen met optreden, omdat er longkanker was vastgesteld. The Troggs scoorden in de jaren zestig met hits als "Wild Thing", "With a Girl Like Your" en "Love is all around", dat in de jaren '90 werd gecoverd door de Schotse band Wet Wet Wet.

The Troggs worden beschouwd als één van de eerste garagerockbands, die een invloed hebben gehad op de latere garagerock en punk. (Belga/RDM)

Reg Presley, frontman van de Britse rockband The Troggs, is overleden op 71-jarige leeftijd. Hij verloor de strijd tegen kanker en stierf in zijn huis in Hampshire, omringd door familieleden. Dat heeft zijn dochter Karen bekendgemaakt, zo meldt de BBC. Ongeveer een jaar geleden gaf de zeventigjarige rocker nog aan te stoppen met optreden, omdat er longkanker was vastgesteld. The Troggs scoorden in de jaren zestig met hits als "Wild Thing", "With a Girl Like Your" en "Love is all around", dat in de jaren '90 werd gecoverd door de Schotse band Wet Wet Wet. The Troggs worden beschouwd als één van de eerste garagerockbands, die een invloed hebben gehad op de latere garagerock en punk. (Belga/RDM)