Wat er zat aan te komen wordt nu ook officieel bevestigd: Red Hot Chili Peppers komt (voor de zesde keer) naar Rock Werchter, als headliner.

Frontman Anthony Kiedis en co behoren tot de grote rock 'n roll-helden van de laatste decennia. Drie jaar terug werd het viertal vereeuwigd in de Rock and Roll Hall of Fame.

Hun originele mix van rock, funk en bijwijlen zonnige gitaarpop werkt doorgaans als een rode lap op een stier. En succes heeft de Peppers er nooit van weerhouden gek te doen. On en off stage.

Intussen werkt het gezelschap aan hun elfde langspeler. Danger Mouse, bekend als lid van Gnarls Barkley en van zijn werk met onder andere The Black Keys en Jack White, neemt de productie voor zijn rekening. Verwacht dus nieuw en vooral veel oud materiaal van Amerika's warmbloedigste rockband op het hoofdpodium.

Nog vrijdag maakte het festival bekend dat de ticketverkoop start op 5 december. Hoeveel de ticketprijs - elk jaar voer voor discussie - voor de editie 2016 zal bedragen, is nog niet geweten.

Wat er zat aan te komen wordt nu ook officieel bevestigd: Red Hot Chili Peppers komt (voor de zesde keer) naar Rock Werchter, als headliner. Frontman Anthony Kiedis en co behoren tot de grote rock 'n roll-helden van de laatste decennia. Drie jaar terug werd het viertal vereeuwigd in de Rock and Roll Hall of Fame. Hun originele mix van rock, funk en bijwijlen zonnige gitaarpop werkt doorgaans als een rode lap op een stier. En succes heeft de Peppers er nooit van weerhouden gek te doen. On en off stage. Intussen werkt het gezelschap aan hun elfde langspeler. Danger Mouse, bekend als lid van Gnarls Barkley en van zijn werk met onder andere The Black Keys en Jack White, neemt de productie voor zijn rekening. Verwacht dus nieuw en vooral veel oud materiaal van Amerika's warmbloedigste rockband op het hoofdpodium. Nog vrijdag maakte het festival bekend dat de ticketverkoop start op 5 december. Hoeveel de ticketprijs - elk jaar voer voor discussie - voor de editie 2016 zal bedragen, is nog niet geweten.