Naar aanleiding van de nieuwe plaat verdween de Britse groep online even van de radar. Alle informatie werd van hun website, Facebookprofiel en Twitterpagina gewist. Kort daarna verschenen de twee singles Burn the Witch en Daydreaming. Vrijdag kondigde de band aan dat het nieuwe album op 8 mei zou verschijnen.

De fans moesten vijf jaar wachten op nieuw studiomateriaal, maar enkele nummers zullen bekend in de oren klinken. True Love Waits speelde de band al live en bovendien stond de song al op de EP I Might Be Wrong (2001). Ook de nummers Desert Island Disk, Present Tense, The Numbers, Identikit en Ful Stop performde de groep al tijdens enkele concerten.

A Moon Shaped Pool is nu al digitaal beschikbaar. 17 juni komt de plaat uit op cd en vinyl. In september brengt de groep een speciale editie uit. Voorlopig zijn enkel Burn The Witch en Daydreaming te beluisteren via Spotify, maar daar zou snel verandering in moeten komen.

Radiohead begint volgende week aan een wereldtoer, maar een Belgische datum staat niet op het programma. (EL)

Naar aanleiding van de nieuwe plaat verdween de Britse groep online even van de radar. Alle informatie werd van hun website, Facebookprofiel en Twitterpagina gewist. Kort daarna verschenen de twee singles Burn the Witch en Daydreaming. Vrijdag kondigde de band aan dat het nieuwe album op 8 mei zou verschijnen.De fans moesten vijf jaar wachten op nieuw studiomateriaal, maar enkele nummers zullen bekend in de oren klinken. True Love Waits speelde de band al live en bovendien stond de song al op de EP I Might Be Wrong (2001). Ook de nummers Desert Island Disk, Present Tense, The Numbers, Identikit en Ful Stop performde de groep al tijdens enkele concerten.A Moon Shaped Pool is nu al digitaal beschikbaar. 17 juni komt de plaat uit op cd en vinyl. In september brengt de groep een speciale editie uit. Voorlopig zijn enkel Burn The Witch en Daydreaming te beluisteren via Spotify, maar daar zou snel verandering in moeten komen.Radiohead begint volgende week aan een wereldtoer, maar een Belgische datum staat niet op het programma. (EL)