Met een speciale laser, de Epilog Legend EXT, kon Ghassaei de houten planken heel precies uitsnijden. De groeven in de plaat zijn tot tien keer breder dan die op een standard vinylplaat, maar de muziek blijft nog steeds goed herkenbaar.

De nummers die Ghassaei uitkoos voor haar experiment waren 'Idioteque' van Radiohead en 'Femme Fatale' en 'Sunday Morning' van Velvet Underground. Het resultaat is verbazend warm en wollig, en weet het fragiele stemgeluid van Thom Yorke en Nico prachtig te accentueren.

"Je kan dit kunstje niet uitproberen met eender welk nummer", vertelt de ingenieur. "Nummers met veel lage en middelhoge tonen zijn het best geschikt voor deze techniek."

Ghassaei heeft de codes en berekeningen die nodig waren om de LP's te maken inmiddels op het internet geplaatst. Ze hoopt dat mensen die nu gaan downloaden en zo zelf platen gaan maken. "Misschien maken ze wel iets waar ik zelf nog niet aan gedacht heb."

Beluister de plaat hieronder. (JH)

Met een speciale laser, de Epilog Legend EXT, kon Ghassaei de houten planken heel precies uitsnijden. De groeven in de plaat zijn tot tien keer breder dan die op een standard vinylplaat, maar de muziek blijft nog steeds goed herkenbaar. De nummers die Ghassaei uitkoos voor haar experiment waren 'Idioteque' van Radiohead en 'Femme Fatale' en 'Sunday Morning' van Velvet Underground. Het resultaat is verbazend warm en wollig, en weet het fragiele stemgeluid van Thom Yorke en Nico prachtig te accentueren. "Je kan dit kunstje niet uitproberen met eender welk nummer", vertelt de ingenieur. "Nummers met veel lage en middelhoge tonen zijn het best geschikt voor deze techniek." Ghassaei heeft de codes en berekeningen die nodig waren om de LP's te maken inmiddels op het internet geplaatst. Ze hoopt dat mensen die nu gaan downloaden en zo zelf platen gaan maken. "Misschien maken ze wel iets waar ik zelf nog niet aan gedacht heb." Beluister de plaat hieronder. (JH)